Leon Stolte voor het derde seizoen bij START Nieuwleusen

0
383
Leon Stolte voor het derde seizoen bij START Nieuwleusen

Motorcoureur Leon Stolte gaat in 2021 zijn derde jaar in bij het team van Start racing uit Nieuwleusen.

In het eerste weekend van 2021 ondertekenden coureur en team het contract. Stolte gaat weer rijden op de Yamaha R6 van Start racing. Na een aangepaste competitie in 2020, vanwege de pandemie, waar Stolte in de laatste race een podium plaats pakte hopen coureur en team voor 2021 op een normaler verloop van de competitie. Er wordt dit jaar gereden in de Supersport 600 klasse van het International Dutch Championship, voorheen was dit de OW cup. De eerste race is op 10 april op het TT-circuit van Assen. Naast Assen, waar de meeste races verreden worden, zijn er ook enkele race weekenden op circuits in Duitsland. Voor de eerste race van start gaat is het de bedoeling om in maart nog een aantal trainingsdagen te rijden in Spanje. Of dit door kan gaan hangt uiteraard af van de reismogelijkheden die er dan zijn.

Stolte wil zichzelf geen druk op leggen voor dit seizoen: ”Dit jaar de progressie voortzetten en goede resultaten halen. Ik ga altijd van het hoogst haalbare uit, maar het moet wel met plezier gepaard gaan. Ik doe er alles aan om straks fit aan de start te gaan, ik fiets veel, werk veel aan mijn conditie en krachtopbouw.” De meeste sponsoren blijven ook voor dit seizoen aan het team en de coureur verbonden. “Iedereen loopt te struggelen op dit moment, dus iedereen die ons een warm hart toedraagt is van harte welkom,” aldus Stolte, die ook veel steun heeft van de club van 50 en club van 100. De  Nieuwleusenaar hoopt wel dat er dit seizoen zo snel mogelijk weer publiek langs het circuit mag komen kijken. Normaal gesproken rijden er vanuit Nieuwleusen veel supporters naar Assen om hem aan te moedigen.

Voorzitter Berry Klein van Start racing is blij dat Stolte nog een jaar voor het team rijdt. “Er zit gewoon nog volop potentie in die jongen. Op Assen kan er nog zeker een seconde of drie van zijn persoonlijk snelste rondetijd af. Om wat te kunnen laten zien aan sponsoren en racefans is het wel te hopen dat er zo snel mogelijk weer publiek mag komen kijken bij de races.”