Wekelijkse Corona Update 27 januari – Avondklok: Blijf Binnen

0
303
Wekelijkse Corona Update

Een trotse inwoner van onze regio blijft van zijn dorp of stad af en houdt zich aan de maatregelen zoals de avondklok. Door de komst van andere, meer besmettelijke, coronavarianten is het heel belangrijk om ons verantwoordelijk te gedragen. De dalende lijn in het aantal besmettingen stagneert. Daarnaast zien we dat de vraag naar testen afneemt. Het blijft belangrijk om je te laten testen, ook bij milde klachten. Samen kunnen we het virus eronder krijgen. Blijf volhouden!

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1074 besmettingen geconstateerd, dat zijn 72 minder dan een week eerder. Gisteren waren er 137 besmettingen, dat zijn er 15 minder dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag VR IJsselland