Gemeentelijke camperplaatsen Dalfsen en Nieuwleusen tijdelijk gesloten

0
83
Gemeentelijke camperplaatsen Dalfsen en Nieuwleusen tijdelijk gesloten

DALFSEN – Tijdens een onderzoek voor het camperbeleid in de gemeente Dalfsen is geconstateerd dat het gratis aanbieden van camperplaatsen niet meer mag. Daarop heeft de gemeente besloten om, in aanloop naar de start van het toeristische seizoen, de camperplaatsen vanaf 15 februari buiten gebruik te stellen. Samen met de toeristische sector bekijkt de gemeente hoe ze hier in de toekomst mee omgaat.

Wethouder Uitslag: “In 2015 heeft de gemeente besloten om een aantal gratis camperplaatsen aan te bieden. Inmiddels is jurisprudentie ontstaan waaruit blijkt dat het besluit destijds niet voldoende is onderbouwd. Nu kunnen we gaan wachten totdat iemand naar de rechter stapt, maar daar kiezen we niet voor. Dit betekent dat de gemeente de camperplaatsen niet meer gratis aanbiedt en de gemeentelijke camperplaatsen vanaf 15 februari 2021 niet meer toegankelijk zullen zijn. Mensen met een camper die toch in de gemeente Dalfsen willen staan, worden gastvrij ontvangen door de lokale recreatieondernemers die Dalfsen rijk is.”

Verruiming kampeerbeleid

Momenteel verkent de gemeente de mogelijkheden voor verruiming van het kampeerbeleid. Als onderdeel daarvan zal, naast de mogelijkheden voor camperlocaties op particulier terrein, worden gekeken naar invulling van de gemeentelijke camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen. De recreatieve sector zal hierbij actief worden betrokken. De verruiming van het kampeerbeleid zal in de raad van april worden besproken.