Genomineerden verkiezing Vrouw van het Jaar gemeente Hardenberg

0
150
Gemeente Hardenberg

HARDENBERG – Op 8 maart aanstaande is het Internationale Vrouwendag. De gemeente Hardenberg reikt dan voor de tweede keer de prijs uit voor de Vrouw van het Jaar. Uit de 23 aangedragen vrouwen, heeft de jury 3 vrouwen genomineerd voor de prijs. De winnares wordt bekend gemaakt tijdens de online inspiratiebijeenkomst ‘De kracht van vrouwen’ op 8 maart om 20.00 uur. Iedereen kan deze bijeenkomst online bijwonen via www.hardenberg.nl/vrouwendag.

De verkiezing van de Vrouw van het Jaar is bedoeld om de belangrijke bijdrage van vrouwen aan de samenleving onder de aandacht te brengen en vrouwen te stimuleren hun talenten te (blijven) ontwikkelen en hun dromen na te jagen.

Genomineerden voor Vrouw van het Jaar 2021

De jury heeft uit de 23 aangedragen vrouwen, 3 vrouwen genomineerd. De genomineerde vrouwen laten dagelijks de kracht van vrouwen in de praktijk zien. Daarmee zijn ze een voorbeeld voor vrouwen en meiden in hun omgeving.

Anne van den Hoek

Anne van den Hoek is de oprichtster en directeur van InBeeld, een organisatie die vluchtelingen en nieuwe Hardenbergers wegwijs maakt in de samenleving. Deze nieuwkomers komen vaak uit een andere cultuur, en InBeeld helpt ze om hun draai te vinden in de gemeente. De organisatie is uitgegroeid tot een druk middelpunt van nieuwkomers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Anne besteedt daarbij extra aandacht aan vrouwen en helpt ze om hun eigen pad te kiezen in het opbouwen van hun leven. Hiermee is ze niet alleen een voorbeeld voor de vrouwen die ze helpt maar voor alle vrouwen.

Ineke van de Logt

Zeg je ‘maatschappelijk betrokken’, dan zeg je Ineke van de Logt. Zij zegt van zichzelf dat ze zich met liefde inzet voor de samenleving. Ze is bij uitstek te typeren als verbinder, en brengt dat dagelijks in de praktijk. Naast voorganger in de kerk is Ineke voorzitter van het Diaconaal Platform en lid van de Participatieraad Hardenberg. In die functie helpt zij de gemeente te adviseren over onderwerpen binnen het sociaal domein. Als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk houdt Ineke zich bezig als taalcoach en coördineert ze de Vrouwenbuurtkamer. Ook coördineert zij de Eettafel. De Eettafel organiseert periodiek avonden waar met name vrouwen met een migratie-achtergrond gerechten maken uit hun cultuur. Vervolgens schuiven genodigden aan om deze vrouwen en elkaar beter te leren kennen. Ineke laat hiermee zien dat vrouwen heel goed in staat zijn een rol van betekenis te spelen en is ze een voorbeeld van hoe vrouwen elkaar versterken.

Netty Wakker

Netty Wakker is directeur van Kennispoort Regio Zwolle. Mede door haar inzet draagt Kennispoort eraan bij dat de regio Zwolle één van de snelst groeiende regio’s in Nederland is. Naast deze pittige functie is zij ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van Beter Wonen Vechtdal en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Vaart en Vechtstreek en lid van de Economic Board Regio Zwolle. Samen met haar man is zij verantwoordelijk voor de strategische koers van 3 agrarische ondernemingen: BoerBack Melkvee, BoerBack Vlees BV en Future Biogas BV. Netty vervult een belangrijke rol in het ecosysteem van de Regio Zwolle met grote waarde voor het Vechtdal. Ze is gedreven, enthousiast en mensgericht. Ze weet wat ze wil bereiken en gebruikt hiervoor haar charme. Ze is inhoudelijk sterk, kent haar dossiers en is altijd bereid tot een goede dialoog. Bovendien staat ze naast haar omvangrijke taken ook klaar voor haar gezin. Kortom een multi-talent en een groot voorbeeld voor andere vrouwen!

Tijdens de online bijeenkomst op maandag 8 maart van 20.00 – 21.00 uur wordt bekend gemaakt wie de Vrouw van het Jaar 2021 is geworden.