Kerngezond Dalfsen Ommetje met Sportwethouder Uitslag slaat aan

0
125
Kerngezond Dalfsen Ommetje met Sportwethouder Uitslag slaat aan

DALFSEN – Op 17 februari is het Ommetje ‘Dalfsen Wandelt’ van start gegaan. Wethouder Uitslag gaat hierin wandelend de “strijd” met inwoners van de gemeente Dalfsen aan om vooral wekelijks voldoende beweging te hebben. Maar ook voor de zogenoemde XP punten. Juist in dit corona tijdperk is bewegen zo belangrijk voor onze vitale gezondheid.

Tussenstand

Dat het lopen van ommetjes populair is blijkt wel uit het feit dat de Hersenstichting aangeeft dat al ruim 800.000 mensen meedoen via de Ommetje app. Ook via de ‘Dalfsen Wandelt’ ommetje groep doen vele tientallen inwoners mee. Hierin zien wij ook enkele “hardlopers” als het gaat om de XP punten. Zij hebben al ruim boven de 300 aan XP punten bij elkaar gewandeld.

Meedoen

Nieuwe deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden. Nadat de Ommetje app gedownload is, kan je jezelf toevoegen in een nieuwe groep. Dit kan bij ”team beheer” om vervolgens te klikken op ”team toetreden”. Door met de wethouder te wandelen kan men ‘Dalfsen wandelt’ invoeren met de code BGRMT.

Kerngezond Dalfsen

Het initiatief is onderdeel van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven. Meer informatie over deelname, wandeltips en leuke wandelroutes in de omgeving Dalfsen staat op www.dalfsenbeweegt.nl