Autisme ambassadeur aan zet tijdens de Autismeweek 29 maart tot en met 2 april

0
94
Autisme ambassadeur aan zet tijdens de Autismeweek 29 maart tot en met 2 april

DALFSEN – In het kader van de autismeweek organiseert ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Birsen Basar, een online lezingenreeks op ZOOM vanaf 29 maart tot en met 2 april 2021. Het gaat om uiteenlopende onderwerpen zoals autisme en liefde, het vergroten van draagkracht van ouders van jeugdigen met autisme, autisme diagnose in de volwassenheid, autisme bij vrouwen en autisme en stress.   

Birsen Basar zet zich al sinds 2009 voor autisme in door het schrijven van boeken, geven van trainingen en presentaties en het maken van documentaires in het binnen- en buitenland. Zo was zij de eerste Turkse vrouw met autisme die het taboe over autisme in andere culturen, in Nederland, probeerde te doorbreken. Birsen is geen onbekende in de media, ze is o.a. bekend van ‘The Undateables’, ‘Het is hier autistisch’ en van haar eigen documentaires ‘Birsen’ en ‘Iemand zoals ik’. 

Birsen zegt het volgende over haar lezingsreeks: “Tijdens corona wil ik blijven doorgaan met het voorlichten en werken aan de beeldvorming over autisme. Het is mijn levensdoel geworden om over de hele wereld meer begrip en bewustzijn voor autisme te creëren. Ik wil graag bekend creëren voor mijn online lezingsreeks om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen bereiken.  Mensen kunnen zich via de link https://forms.gle/N5Uk44KjBxtJViBKA opgeven voor de online lezingen.