Buitenzwembaden kunnen eerder open door extra bijdrage gemeente Hardenberg

0
101
Buitenzwembaden kunnen eerder open door extra bijdrage gemeente Hardenberg

HARDENBERG – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg stelt extra geld beschikbaar voor de buitenzwembaden in de gemeente, die door vrijwilligers worden beheerd. Hiermee maakt het college het voor die buitenbaden mogelijk om eerder open te kunnen. Met de bijdrage kunnen de zwembaden de extra stook- en personeelskosten betalen, als ze eerder open gaan. Het college speelt hiermee in op de vraag naar meer mogelijkheden om te kunnen sporten. 

“De vraag naar meer mogelijkheden om te sporten krijgen we regelmatig”, vertelt wethouder Martijn Breukelman. “Nu dat met de huidige coronaregels weer meer kan, willen we onze inwoners graag die extra mogelijkheden bieden om te kunnen sporten. We komen de zwembaden tegemoet, met een bijdrage in de extra kosten, zodat ze eerder open kunnen dan normaal”, aldus de wethouder.”

Grote klus om zwembad klaar te maken

Het klaar maken van het zwembad is altijd een grote klus. Wethouder Breukelman: “Het zal niet ieder zwembad lukken om eerder open te gaan dan gebruikelijk. Zij zijn natuurlijk afhankelijk van hun vrijwilligers. En het klaarmaken van een zwembad is gewoon veel werk”, aldus de wethouder.

Vrijwilligers zijn gestart met voorbereidingen

De vrijwilligers van De Hattemat in Gramsbergen zijn inmiddels al begonnen met het vullen van het bad. Als het weer niet tegenzit, is het zwembad op Tweede Paasdag 5 april op temperatuur en kan het open. “We zijn blij met de bijdrage van de gemeente om eerder open te kunnen”, vertelt Paulien Reinders van De Hattemat. “Het is voor ons een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Maar dankzij al onze vrijwilligers gaat dat zeker lukken.” De voorverkoop van de seizoensabonnementen voor De Hattemat is inmiddels gestart.

In zwembad Onder Ons in De Krim en Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug zijn de voorbereidingen ook begonnen. Onder Ons gaat op 3 mei open, en daar is de voorverkoop ook gestart. Het Heuveltjesbosbad verwacht op 24 april open te gaan. Kijk op de websites van de zwembaden voor meer informatie.