Top van Nederland in het freestyle voetbal bij S.V. Nieuwleusen

0
187
Top van Nederland in het freestyle voetbal bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 20 maart gaf de créme-de-la-créme van het Nederlandse freestyle voetbal een clinic bij S.V. Nieuwleusen.

De clinic werd gegeven door Mike van de Streek, Hermen Voerknecht en Aron Nijland van Streetskills. Dit zijn professionele freestylers die tot de top van Nederland behoren.

De 65 jongens en meisjes van de jeugd onder 12 en 13 werden verdeeld over 3 clinics. Elke clinic een bestond uit een training van 50 minuten en een spectaculaire freestyle show van 10 minuten.

Waarom een freestyle clinic?

Freestyle voetbal is meer dan alleen een balletje hooghouden. Het doet wat met een voetballer wanneer een freestyle voetbaltruc lukt, waar hij of zij keihard op geoefend heeft. Je ervaart dat je iets kan bereiken als je ergens keihard voor werkt en krijgt er veel plezier van en het zelfvertrouwen krijgt ook een boost. Nog leuker is dat als dit met een of een paar vrienden doet waarbij je elkaar constant uitdaagt in het doen van trucs.

Onderstaande aspecten worden gestimuleerd:

  • Stimuleert om thuis te oefenen
  • Verbetert het balgevoel en het motorisch vermogen
  • Stimuleert het zelfvertrouwen
  • Ontwikkelt het doorzettingsvermogen en geduld
  • Creativiteit bij de spelers wordt aangesproken

Bij S.V. Nieuwleusen heeft de jeugd gedurende ‘Corona periodes’ door kunnen trainen en voetballen door onderlinge wedstrijden, toernooien en wintercompetities te spelen.
Ook niet-leden konden tijdens deze periodes meedoen aan diverse voetbalactiviteiten zoals de jeugdvoetbaldagen, meidenmiddag en natuurlijk de voetbalschool. Om dit allemaal te kunnen organiseren en financieel te kunnen uitvoeren, heeft S.V. Nieuwleusen ook de hulp van de KNVB gekregen. De KNVB heeft namelijk een stimuleringsbudget aan verenigingen ter beschikking gesteld zodat de jeugd kon door voetballen, bewegen en elkaar op een sportieve manier blijven ontmoeten, ook in de tijd dat de scholen vanwege de aanhoudende ‘Corona-crisis’ dicht zaten.