DALFSEN – “Voor alle doelgroepen moeten er voldoende woningen beschikbaar zijn” (speerpunt uit de Raadsagenda de Kleurrijke Kubus)

    In de gemeente Dalfsen staan wij voor een inclusieve samenleving, iedereen doet mee!

    Tijdens het bespreken van de inclusie agenda op 12 april hebben wij het ook genoemd; Een samenleving die inclusief wil zijn geeft ruimte aan al haar inwoners en is bereid daar in te investeren.

    Op dit moment hebben wij in Dalfsen weinig tot geen plek voor “beschut” wonen, een woonvorm voor onze inwoners met een matig verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of gedragsproblematiek.

    Hoe mooi zou het zijn als wij in Dalfsen een locatie zouden hebben, vergelijkbaar met Ivoor aan de Raarhoeksweg in Raalte. Een plek voor wonen en dagbesteding, in de natuur, waar deze inwoners de rust en de ruimte hebben die ze nodig hebben. In een gesprek met bijvoorbeeld Frion Zorg Zwolle werd ons duidelijk dat men al jaren aan het zoeken is naar een passende plek, in onze mooie gemeente Dalfsen maar ook elders. Tot nu toe zonder resultaat.

    Wij (CDA Dalfsen, red.) hebben daarom de volgende vragen:

    1. Ziet het college/raad ook de toegevoegde waarde van zo’n locatie in de gemeente Dalfsen
    2. Zien wij mogelijkheden in het buitengebied waar zo’n locatie mogelijk zou zijn?
    3. Zou dit een mogelijke invulling kunnen zijn op een locatie met vrijkomende (agrarische) bebouwing?
    4. Is het college bereid de mogelijkheden voor een woonvorm in het buitengebied te onderzoeken en actief aan de slag te gaan om een passende plek te vinden, bijvoorbeeld door eigenaren hier actief over te benaderen?
    Share.