Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst nu echt van start

0
86
Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst nu echt van start

STAPHORST/DALFSEN – Eind vorig jaar werd de start van Buurtbemiddeling in Dalfsen en Staphorst al aangekondigd. Het coronavirus gooide ook hier echter roet in het eten. Vanwege de maatregelen werd de training van de vrijwillige bemiddelaars telkens verschoven. Maar vorige week hebben zij de training succesvol afgerond en staan ze klaar om ingezet te worden.

Buurtbemiddeling is al 25 jaar succesvol in Nederland. En nu dus ook in de gemeenten Dalfsen en Staphorst. “Na alle vertraging die we hebben opgelopen, ben ik heel blij dat we eindelijk echt kunnen beginnen”, zegt coördinator Ivonne Saueressig. “Buurtbemiddeling werkt met vrijwillige bemiddelaars. Die krijgen eerst een gecertificeerde training voordat ze worden ingezet. En dat was wat moeilijker te organiseren met de geldende coronamaatregelen. Maar het is gelukt! De bemiddelaars zijn er klaar voor en willen graag aan de slag.”

Buurtbemiddeling helpt bij (dreigende) burenconflicten. Het geeft praktische hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen. De onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen en samen tot een oplossing te komen waar zij beiden tevreden over zijn. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddeling is gratis voor iedereen in de gemeente Dalfsen en Staphorst.

Buurtbemiddeling is vooral toepasbaar bij irritaties of conflicten in de dagelijkse leefsfeer zoals:

  • Geluids-, stank-, rook- of parkeeroverlast
  • Erfscheiding
  • Overhangende takken en begroeiing
  • Overlast door kinderen of huisdieren
  • Vernielingen, rommel of vuilnis bij de woning
  • Pesterijen, roddelen, discriminatie

Heeft u vragen of wilt u Buurtbemiddeling inschakelen? Neemt u dan contact op met de coördinator Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst. Ivonne Saueressig, 06-39345740  [email protected]. Zie ook: www.sws-staphorst.nl onder ‘wat doen we’.