Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

0
139
Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 kampioenschap heeft Leon Stolte een goed resultaat overgehouden. De eerste race finishte hij als zesde en de tweede race sloot hij af op de zevende plaats.

Vrijdag begon het race weekend op de Motorsport Arena van Oschersleben met een vrije training en de eerste kwalificatie. De eerste motor was weer geprepareerd voor een mooi weekend. De trainingen verliepen goed en dat onder tropische omstandigheden. Aan de motor moest nog wel het één en ander veranderd worden. Met een aantal tips van mede coureurs liep het in de kwalificatie op zaterdag al een stuk beter en noteerde Stolte de zevende tijd.

Tijdens de eerste race op zaterdag bleef Stolte en de motor koel onder de hoge temperaturen. De eerste negen ronden leverden een mooi gevecht op met een vijftal coureurs om plaats vier, waarbij de rondetijden steeds sneller werden. In de tiende ronde schoot Stolte door een remfout rechtdoor, hield de motor overeind en kon de race vervolgen. Het gevolg was wel dat hij de aansluiting met de rijders voor hem miste. Het ritme was eruit en de rondetijden van de eerste negen ronden konden ook niet meer benaderd worden. In de laatste ronde schoot Jonathan Schuijt, Stolte nog voorbij zodat hij als zesde de finishlijn passeerde.

Zondagmorgen tijdens de warm-up voelde de baan nog wat klam aan terwijl de laagstaande zon over het circuit scheen. Ondanks voorzichtig rijden gleed de motor toch weg op een nog natte plek in een binnenbocht. Er was weinig schade en motor en coureur waren op tijd gereed voor de start van de tweede race.

De start van race twee was redelijk, de eerste ronde was sneller als zaterdag. Weer werd er met een vijftal coureurs fel gestreden voor plaats vier, waarbij Stolte af en toe op plaats vijf reed. Het was weer vaak stuivertje wisselen om de posities. Na in ronde tien zijn snelste ronde van de dag te hebben neergezet, ging het daarna mis. Bij het inhalen van een achterblijver stuurden beiden een bocht naast elkaar in waarbij ze elkaar licht raakten. Stolte hield de motor rechtop, maar het kostte hem toch de vijfde plaats en een paar seconden in de ronde. Mede door meer achterblijvers kon hij de rondetijden van de eerste tien ronden niet meer aantikken en finishte hij als zevende. “Een prima weekend, met mooie races en een boel geleerd. Het was wel een kokend heet weekend. Zeker zondag een super mooi gevecht gehad waarin we dicht bij elkaar reden.” geniet Stolte nog na. Nu mag hij zich opmaken voor een drukke juli maand waarin op 3 en 4 juli de volgende twee races zijn op de Nürburgring en op 17 en 18 juli weer twee races op Assen. In het tussenliggende weekend op 10 juli start Stolte met Edwin van Bronkhorst in de 501 IDC Endurance van Assen.