NIEUWLEUSEN – Zaterdag 28 augustus won S.V. Nieuwleusen op het Tempelmantoernooi met 2-0 van A.S.C.´62 en F.C. Ommen met 1-0 van Olympia´28. Dinsdagavond 24 augustus won S.V. Nieuwleusen met 1-0 van Olympia´28 en F.C. Ommen met 2-0 van A.S.C.´62. Hierdoor hadden F.C. Ommen en S.V. Nieuwleusen na 2 wedstrijden beide 9 punten met exact hetzelfde doelsaldo. Penalty´s moesten de beslissing brengen voor de toernooiwinst. Deze serie werd met 4-3 gewonnen door de Ommenaren.

Zaterdag kwam S.V. Nieuwleusen al in de 6e minuut op voorsprong tegen A.S.C.´62. Ruben Brinkman joeg een afvallende bal hard tegen de touwen. In de 2e helft zette Randy Vink, na een prachtige aanval, de 2-0 op het scorebord. Op veld 2 scoorde Lars Dunnewind in de 60e minuut de 1-0. Nouri deed het voorbereidende werk.

Dinsdagavond had S.V. Nieuwleusen in de 1e helft wel meer de bal, maar Olympia´28 had de organisatie prima op orde. Grote kansen waren er dan ook niet en er werd in de 1e helft niet gescoord. In de 65e minuut van 2e helft wisten de oranjehemden wel te scoren, na enkele schoten op het doel kon Saake Malestein inkoppen. Tien minuten wisten de bezoekers geklungel in de achterhoede niet af te straffen. Even later schoot Randy Vink na goed voorbereidend werk de bal op de paal.

Op veld 2 kopte Niel Koggel van FC Ommen, al in de 5e minuut, de bal achter de keeper van A.S.C.´62. Na een weifelend begin kreeg A.S.C.´62 de wedstrijd steeds beter onder controle. Echter uit enkele goede aanvullen wisten de Dalfsenaren niet te scoren. In de 2e helft bracht A.S.C.´62, 11 nieuwe spelers in het veld, maar ook deze verse krachten moesten een doelpunt incasseren. In de 75e minuut bracht Frank Merjenburgh de stand op 2-0. Uit een corner werkte hij bij de 2e paal de bal tegen de touwen.

De eindstand:

1. F.C. Ommen                  2-9(3-0) w.n.s.
  2. S.V. Nieuwleusen            2-9(3-0)
  3. Olympia´28                  2-0(0-2)
  4. A.S.C.´62                      2-0(0-4)

De puntenverdeling is als volgt:

3 punten voor een gewonnen wedstrijd
1 punten voor een gelijkspel
0 punt bij verlies
1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd.

Het toernooi werd gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.

A.s. zaterdag 4 september speelt S.V. Nieuwleusen voor de beker om 14.30 uur thuis tegen Wythmen.