OLDEHOLTPADE – USV heeft een unieke mogelijkheid laten liggen om drie punten mee te nemen uit het Friese Oldeholtpade. In de voorgaande twee ontmoetingen in het dorp ‘onder de rook van’ Wolvega werd slechts één puntje overgehouden.

Vooraf hadden spelers en trainers daarom vast getekend voor dat puntje maar na afloop was met name coach Mathijs van Faassen witheet. Als je in de rust met 0-2 voorstaat en je tegenstander in ondertal speelt dan mag zo’n voorsprong nooit meer weggegeven worden. Het grote verwijt was met name gericht op de duels die na de pauze nauwelijks meer door USV gewonnen werden. En daar had de coach zeker een punt.

Natuurlijk Oldeholtpade was, na de riante overwinning op Raptim van vorig weekend, de grote favoriet en ging vanaf het eerste fluitsignaal van de uiterst warrig leidende arbiter Harm van Schepen volop in de aanval. Dat leverde een paar hachelijke situaties voor het doel van Martijn Scheper op. Tot een doelpunt leidde dit niet. USV kreeg vaak in de omschakeling de nodige ruimte en in de 9e minuut was het meteen raak. Wouter Smudde speelde Thijmen Stegeman vrij en zijn schuiver rolde tergend langzaam over de doellijn, 0-1. Het team van trainers Klaas Jongsma en Ronald Tournier zette hierna een extra tandje bij maar het was weer USV wat de geboden ruimte optimaal benutte. Dit keer was het Frank Kuiper die Thijmen Stegeman op maat bediende. De begaafde linkspoot liet keeper Bastiaan Schonewille volslagen kansloos bij zijn inzet, 0-2.

Toen nog geen kwartier later Mark de Vries van Oldeholtpade vanwege een slaande beweging richting Swen Meesters een rode kaart van scheidsrechter Van Schepen voorgeschoteld kreeg, leek er voor USV geen vuiltje meer aan de lucht. Een ideale mogelijkheid dus om het heft volledig in handen te nemen. Dat gebeurde niet mede omdat de spelers van Oldeholtpade beter in de duels zaten. Dat zette zich ook in de tweede helft door. Een bal op de USV-paal na een uur spelen was eigenlijk het eerste duidelijke signaal aan het adres van de blauwwitten. En het moet gezegd de energieke Oldeholtpade-spelers gaven niet op. Toen zo’n kwartier voor tijd Martijn Scheper in het strafschopgebied net iets later bij de bal was dan zijn tegenstander, legde Van Schepen de bal op de stip. Peter de Vries liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde voor de aansluitingstreffer, 1-2. Drie minuten later kon verdediger Swen Meesters, na het in ontvangst nemen van zijn tweede gele kaart, ook vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. In de slotfase was het dan ook ‘alle hens aan dek’ voor USV en ver in blessuretijd kwam de thuisploeg door een treffer van Wouter de Vries alsnog op gelijke hoogte, 2-2. Dat werd ook de eindstand en daar zullen spelers, staf en supporters van USV vast niet blij mee zijn geweest.

Zondag staat op sportpark Hulsterlanden de thuiswedstrijd tegen Raptim uit Coevorden op het programma. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt.