BOIJL – Waar USV in de voorbereiding op het seizoen grossierde in gelijk spelen, trekt het deze lijn door in de competitie. Vandaag werd voor de derde keer in dit prille seizoen gelijk gespeeld.

USV begon ongelukkig aan de wedstrijd. Op het zwaar bespeelbare veld verstapte spits Rémon van de Kolk zich al na 2 minuten spelen en kon met een dikke enkel het veld verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Ian Vlierman. Beide teams moesten het hebben van hard werken en wisten in de eerste 45 minuten maar met moeite kansen te creëren. De gevaarlijkste kansen waren voor USV. Tot tweemaal toe kopte Niels Kappert slechts enkele centimeters naast het doel.

Na de rust werd de wedstrijd veel spannender. Het begon met een prachtige volley van Wouter Smudde die maar rakelings over het doel ging. Nog geen twee minuten later was het toch Smudde die scoorde. De voorbereiding deed hij zelf. Hij wurmde zich langs zijn directe tegenstander en uit een schier onmogelijke hoek tekende hij voor de 0-1. Nog geen 10 minuten later trokken de gastheren de stand weer gelijk. Met een fraai diagonaal schot in de uiterste hoek werd doelman Martijn Scheper kansloos gelaten. Daarna was het Dennis van der Veen die een enorme kopkans kreeg, maar zijn bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen gingen daarna voor de overwinning, waarbij het er soms pittig aan toe ging. De goed leidende scheidsrechter Groefsema wist de wedstrijd echter prima op de rails te houden.
Uit een vrije trap dachten de blauw-zwarten op voorsprong te komen. Maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Trinitas bleef drukken, maar de grootste kans was voor USV. In de 90e minuut mocht Wouter Smudde voor zijn tweede doelpunt ongehinderd op doelman Marcel Betten afstormen. De jeugdige spits had echter de tank leeg en met kramp in beide benen kwam hij niet tot de winnende treffer.

En dus bleef de 1-1 op het scorebord staan. Een uitslag waar beide trainers, over de hele wedstrijd gezien, mee kunnen leven.