Sluiting servicepunt Lemelerveld per 1 januari 2022

0
85
Sluiting servicepunt Lemelerveld per 1 januari 2022

LEMELERVELD – Met het toenemend aantal mogelijkheden van digitale dienstverlening bij de gemeente en een goed ingericht Infopunt, sluit vanaf 1 januari 2022 het servicepunt in Lemelerveld. Het besluit hiertoe was eerder al genomen. Voor het doorgeven van een verhuizing, het aangeven van een geboorte of het opvragen van een afschrift van de burgerlijke stand zijn inwoners niet meer afhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis. Via de website van de gemeente Dalfsen kunnen inwoners het regelen op het moment dat het hen past.

Burgemeester Erica van Lente: “Digitale dienstverlening is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of het nu gaat om het bestellen van boodschappen, reserveren van een concertkaartje of controleren van je energierekening: het is veelal online. Door de coronatijd heeft dit nog een extra vlucht genomen. Ook de gemeente Dalfsen werkt aan de digitale bereikbaarheid voor haar inwoners. Je kunt, zonder dat je gebonden bent aan een tijd of plek, bij de gemeente terecht. Voor het Servicepunt in Lemelerveld zetten we de stap nu naar digitaal. Lukt het je na 1 januari 2022 niet op eigen kracht om via de website iets te regelen met de gemeente? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente of loop langs bij het Infopunt in De Mozaïek. Zij helpen je met veel meer vragen: of dat nu gaat over een dienst van de gemeente, of dat je een vraag hebt over wonen of zorg, of over digivaardig zijn.”

Digitale mogelijkheden

Veel burgerzakenproducten bij de gemeente Dalfsen kunnen digitaal geregeld worden. Het voordeel van de online diensten is dat inwoners 24 uur, 7 dagen per week en op elke gewenste plek zaken kunnen doen met de gemeente. Via de website van de gemeente Dalfsen www.dalfsen.nl kan je bijvoorbeeld:

  • met behulp van DigiD een verhuizing doorgeven. 85% van alle verhuizingen wordt al op deze digitale manier doorgegeven;
  • een uittreksel uit de basisregistratie of de registers van de burgerlijke stand aanvragen;
  • toestemming geven voor de aanvraag van een paspoort/identiteitskaart voor een kind;
  • aangifte doen van de geboorte (in de gemeente Dalfsen) van een kind;.
  • een voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap vastleggen.

Voor een aantal producten, zoals een paspoort of rijbewijs, die niet online aangeboden kunnen worden, is het mogelijk om via de website een afspraak te maken in het gemeentehuis. Inwoners kunnen dan op een moment dat hen het beste uitkomt terecht in het gemeentehuis of in het servicepunt in Nieuwleusen voor het aanvragen ervan. Het ophalen gebeurt altijd in het gemeentehuis in Dalfsen. Voor inwoners die niet in staat zijn om naar het gemeentehuis te komen, is het mogelijk dat iemand van de gemeente voor de aanvraag van een identiteitskaart bij een inwoner thuis langskomt. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente door te bellen naar 14 0529.

Infopunt Lemelerveld

Bij het Infopunt kunnen inwoners terecht met allerlei vragen over zorg, gezondheid, welzijn, wonen en nog veel meer. Daarbij helpen zij ook iedereen digitaal goed op weg. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Voor inwoners die communicatie via de computer lastig vinden, is er het Informatiepunt Digitale Overheid, dat is ondergebracht bij het Infopunt. Het Infopunt helpt zodoende niet alleen bij de vragen die er zijn rondom bijvoorbeeld wonen en zorg, of de diensten van de gemeente, maar helpt ook de stap te zetten naar de website van de gemeente Dalfsen.