S.V. Nieuwleusen recht op tijd de rug en wint verdiend van Vitesse ‘63

0
66
Gemeentehuis Dalfsen

NIEUWLEUSEN – Het was zaak vandaag om na de nederlaag van vorige week direct de draad weer op te pakken om mee te kunnen blijven doen in de top van de 3e klasse D. Na een moeizaam begin, werd er een prima tweede helft gespeeld waarin een 0-1 achterstand werd omgezet in 3-1 winst.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-bestuurslid Klaas Spijker.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet S.V. Nieuwleusen zien dat er vandaag gewonnen wenste te worden. Er werd veel energie in de wedstrijd gestopt en voetballend begon de thuisploeg prima. Grote kansen bleven helaas wel uit. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Vitesse beter in hun spel wat bestond uit het inzakken op eigen helft en loeren op de snelle uitbraak. Dit bleek een goede strategie in de eerste helft want de enige ploeg die gevaarlijk voor de goal werd, was Vitesse. Na een gevaarlijk schot op het doel van Tim Hoogenkamp, welke via de lat overging, was het in de 26e minuut wel raak voor Vitesse. Na een prachtige lange pass van Sander van Dijk neemt Ruben Westert de bal zeer knap mee en schiet de bal langs Tim: 0-1.

S.V. Nieuwleusen gaat na deze tegenslag op dezelfde voet verder. Verdedigend staat het best goed maar aanvallend moet het beter. Tot aan het strafschopgebied wil nog wel maar om dan nog gevaarlijk voor het doel te worden, wil maar niet echt lukken. Een keer komt Randy in scoringspositie maar krijgt de bal niet tussen de palen.

In de rust blijft Lars Gruben achter in de kleedkamer en komt Niels Koets voor hem in de plaats op het middenveld te spelen. Reinier Meijerink gaat op de positie van Lars in de spits spelen. S.V. Nieuwleusen komt goed uit de kleedkamer en neemt direct weer het initiatief. Vitesse wordt teruggedrongen en moet alle zeilen bijzetten. In de 57e minuut moeten ze toch buigen voor de gelijkmaker van S.V. Nieuwleusen. Randy Vink kopt heerlijk binnen na een afgemeten voorzet vanaf links.

S.V. Nieuwleusen wordt sterker en gaat vol op zoek naar de winst. Nadat Mark de Weerd eerst Reinier nog bijna liet scoren, legde hij nu de bal vanuit de hoekschop precies op het hoofd van Roy Bollemaat die de bal perfect binnen knikt: 2-1. S.V. Nieuwleusen blijft gevaarlijk en Vitesse blijft loeren op de counter maar het sterke blok achterin komt niet meer in de problemen. Het veldoverwicht wordt zelfs nog beter uitgedrukt door het 3e doelpunt van S.V. Nieuwleusen. Vlak voor tijd gaat Reinier sterk door en legt de bal mooi breed op Thomas Koobs die strak binnenschiet: 3-1 en een dik verdiende overwinning.

Zaterdag 6 november speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur de uitwedstrijd in Nijeveen tegen SVN ’69.

Scoreverloop

26e minuut 0-1 Ruben Westert

57e minuut 1-1 Randy Vink

74e minuut 2-1 Roy Bollemaat

88e minuut 3-1 Thomas Koobs

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein , Gerrit Zekveld

Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Mark de Weerd

Voorhoede:, Lars Gruben (46e Niels Koets) Randy Vink (87e Nick Holsappel)

Pupillen van de week

Leonie Zandink en Lyam Wermink, beiden uit JO12-2 JM.