Parkinson boksen bij FitFabrique Nieuwleusen vanaf 1 november 2021

0
102
Parkinson boksen bij FitFabrique Nieuwleusen vanaf 1 november 2021

NIEUWLEUSEN – Je weet waarschijnlijk hoe belangrijk het is om te bewegen als je de ziekte van Parkinson hebt. Trainingen kunnen helpen bij het beheren van de verschillende symptomen en om de controle van leven met parkinson te herwinnen.

De vraag blijft, welke soort training is het beste? 

Er bestaat geen one size fits all training maar veel mensen die leven met Parkinson hebben baat bij Parkinson Boksen. 

Vanaf 01 November start FitFabrique Nieuwleusen met Parkinson boksen. 

De trainers zijn recent opgeleid en hebben de opleiding met goed resultaat behaald. Ze zijn in het bezit van het certificaat „Sporttrainers voor Parkinson“
(Sporttrainers voor Parkinson is een initiatief van Parkinsonnet) 

Wat is een Parkinson Boks training:

Een Parkinson boks training is een full-body workout waar je geen-combat boks oefeningen uit hoeft te voeren. De trainingen zijn individueel of in groepsverband te volgen, het voordeel van een training in groepsverband is dat er ook groepsoefeningen toegevoegd worden die zich richten op socialisatie en gemeenschap in elke klasse. 

Hoe ziet een Parkinson boksles eruit?

De totale training duurt 30 tot 45 minuten  

We starten met een warming-up oefeningen om het lichaam voor te bereiden op de training en om blessures te voorkomen. Na de warming up gaan we boksen tegen bokszakken om de coördinatie en houding te verbeteren en om kracht en spiermassa op te bouwen. 

In elke training wordt voetenwerk en andere behendigheid oefeningen toegepast om te helpen bij het verbeteren van de balans. 

Wat zijn de voordelen van een Parkinson boks training?

 1. Verbeterde kracht 
 2. Verbeterde hand-oog coördinatie 
 3. Verbeterde houding 
 4. Betere cognitieve verwerking 
 5. Sterkere kern
 6. Verbeterde balans en wendbaarheid 
 7. Verbeterd reactievermogen 

Meest gestelde vragen: 

 1. Moet ik aan mijn arts vragen of ik deze les kan volgen? 

Het is altijd raadzaam om jouw behandelend arts of therapeut te raadplegen of het goed is om een nieuw trainingsprogramma te gaan volgen. 

 • Moet ik mijn eigen bokshandschoenen meenemen? 

 Bokshandschoenen worden verstrekt op onze locatie, Sommige deelnemers nemen graag hun eigen (aangepaste) handschoenen mee. 

 • Ga ik tegen andere mensen boksen? 

 Nee, de lessen zijn geen-combat (vecht) lessen wat betekent dat je niet zal slaan op, of geslagen wordt door een andere persoon.  

 • Hoe intens is de les? 

 De intensiteit kan variëren afhankelijk van de belastbaarheid van de persoon of groep, de trainer zal variaties aanbieden die voor ieder niveau haalbaar zijn.   

Waar kan ik deze training proberen?

De trainingen worden wekelijks aangeboden bij FitFabrique Nieuwleusen, Evenboersweg 3C in Nieuwleusen. Een gratis proef training volgen is mogelijk, neem hiervoor contact op met: [email protected] of bel: 0529-466766.