Sportverkiezing gemeente Ommen van start

0
145
Sportverkiezing gemeente Ommen van start

OMMEN – Vanaf 8 november kunnen inwoners van de gemeente Ommen weer sporters nomineren voor sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van de jaren 2020 en 2021. Dit kan via de website ommen.nl/sportverkiezing. Nominaties kunnen ingediend worden tot en met 30 november.

Blijvende aandacht voor sport

“We bieden graag een podium aan sporters die de afgelopen twee jaar mooie en indrukwekkende sportprestaties hebben geleverd”, vertelt wethouder Ko Scheele. “Sporten is gezond, maar ook een belangrijke sociale factor. Daarom blijven we er als gemeente aandacht aan besteden. De sportverkiezing hoort daar onlosmakelijk bij. We hopen dat onze inwoners veel sporters voordragen voor de felbegeerde titels.”

Aansprekende sportieve prestaties

Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moet er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in het sportjaar 2020 of 2021. Dit kan een kampioenschap of promotie zijn. Maar dit is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie zijn in relatie tot de leeftijd van een sporter of het verloop van een totale competitie. De kandidaten of ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn

Nomineren

Sporters kunnen tot en met 30 november 2021 worden genomineerd via de website www.ommen.nl/sportverkiezing. Hier is de mogelijkheid om één of meerdere sporters te nomineren, inclusief een toelichting waarom de sporter of sportploeg wordt genomineerd. Per categorie bepaalt een onafhankelijke jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. In december worden de nominaties bekend en tot 31 december kunnen inwoners via de website stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 19 januari 2022 worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel