USV scoort geen hoge kijkcijfers

0
103
USV scoort geen hoge kijkcijfers

NIEUWLEUSEN – Zoals overal was ook bij USV-Protos geen publiek welkom. Wel kon iedereen de wedstrijd bij de kachel volgen dankzij de professionele beelden van Hoogeveen TV. Maar of de USV-aanhang de hele uitzending heeft uitgezeten is zeer twijfelachtig. Want na een voortvarend begin maakte USV een uiterst povere indruk. Vanaf de aftrap hing Protos aan de noodrem om de doortocht van Max Schaeffer te verhinderen. Een paar tellen later kopte Dennis van der Veen net langs de verkeerde kant van de paal.

Tot zover USV. Want daarna grossierde de thuisploeg in balverlies en slordigheden. Protos deed het weinig beter, maar vond door de geroutineerde spelmaker Michel Overweg wel wat makkelijker de weg naar voren. Na ruim een kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van Daan Dekker (0-1). USV kon er bar weinig tegenoverstellen. Vlak voor rust was er nog wel een kans. Max Schaeffer werd in stelling gebracht. Maar door twijfel tussen koppen of schieten ging zijn inzet naast. Ook na rust kreeg USV de druk er niet op. Protos kwam er steeds eenvoudig mee weg. Na een uur tekende Jelle Mittendorff vanaf afstand met een fraaie lob voor het hoogtepunt van deze wedstrijd (0-2). Tien minuten later was de USV-kaars zo goed als uit toen Bram van der Veen vrije doortocht kreeg (0-3). De ingevallen Bas Chierandjoe deed nog wat terug door een voorzet van Thijmen Stegeman van dichtbij binnen te werken (1-3). In blessuretijd was het eerst Michel Overweg die beheerst gebruikmaakte van de geboden ruimte (1-4). En meteen daarna wist Niels Kappert keeper Tim Bakker nog een keer te passeren (2-4). Maar toen hadden de meeste kijkers al gezappt naar de titelrace tussen Lewis en Max.  

Door de nederlaag zakt USV naar de onderste regionen van de ranglijst. Donderdagavond staat het eerder door corona geschrapte uitduel tegen koploper HODO op het programma. Aftrap 20.00 uur in Hollandscheveld. En ook weer live te volgen via Hoogeveen TV. Zondag speelt USV opnieuw een uitwedstrijd. Dan in en tegen Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur.