OMMEN – De stichting Ommen 75 jaar Vrijheid introduceerde begin dit jaar de Bevrijdingsvlag van Ommen. Deze originele vlag, ter ere van de bevrijding en de vrijheid van de hele gemeente Ommen, is ontworpen door veteraan Bas Bosscher. De vlag wapperde tijdens het bevrijdingsweekend van 10 en 11 april bij alle scholen en gemeentelijke gebouwen. Ook particulieren werd de mogelijkheid geboden om een vlag te bestellen. Ronald Bakker van de Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid: “Dit was echter zo’n succes, dat we helaas niet aan alle vragen konden voldoen. Daardoor hebben we veel mensen teleur moeten stellen. We hebben toen aangekondigd met een vervolg op de actie te komen. Deze gaat binnenkort van start. Iedereen die alsnog rond 10/11 april een bevrijdingsvlag wil laten wapperen bestaat de mogelijkheid om een bevrijdingsvlag te kopen.”

    Binnenkort weer te koop

    De vlaggen zijn vanaf vrijdag 26 november te koop bij Molen de Lelie aan het Molenpad 7 in Ommen. Wie niet in de gelegenheid is om de vlag daar te kopen, zijn de vlaggen online te bestellen via de webshop op de site van de stichting Ommen 75 jaar Vrijheid.

    De kosten van de gevelvlag 100x150cm zijn €17,50.

    Ommer bevrijding

    De stichting Ommen 75 jaar Vrijheid heeft opdracht gegeven voor het ontwerpen van een Bevrijdingsvlag voor de Gemeente Ommen. Op 10 en 11 april 1945 kwam er in Ommen een einde aan de tweede wereldoorlog, nadat de Canadese soldaten van de Manitoba Dragoons Ommen hadden bevrijd. Sindsdien leven we in vrede. Nu bijna 77 jaar geleden.

    Share.