Taalpunt koffie-uurtje kookt voor eetcafé

0
54
Taalpunt koffie-uurtje kookt voor eetcafé

LEMELERVELD – Vrijdag 19 november was het zover! De dames van het Taalpunt koffie-uurtje kookten voor de deelnemers aan het eetcafé in De Mozaïek in Lemelerveld. Weken van voorbereiding gingen er aan vooraf. Het menu werd bepaald, recepten uitgeplozen, boodschappenlijstjes gemaakt. Uitgezocht werd waar de boodschappen het goedkoopst waren. Het menu was redelijk uitgebreid, maar er was maar een beperkt budget. De week ervoor werden alle aanbiedingen bij de supermarkten nog even doorgenomen. 

In verband met de coronamaatregelen mocht er voor maximaal veertien deelnemers gekookt worden. De koks konden zelf ook aanschuiven. De dag ervoor werden al de voorbereidingen getroffen, zowel thuis als in de keuken van De Mozaïek.

Het menu was een samenstelling van gerechten uit de geboortelanden van de koks, een combinatie van Thais, Filipijns en Frans. De reacties van de mensen waren lovend: “We hebben gegeten in een viersterren-restaurant”. En wat over was, werd in bakjes gedaan en meegegeven.

Voor herhaling vatbaar!

Taalpunt Koffie-uurtje

Elke maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zijn er twee taalcoaches in De Mozaïek aanwezig voor een gezellige ontmoeting met een kopje koffie of thee.
Naast de mogelijkheid die dit biedt om je Nederlands te verbeteren en te onderhouden, gaat het in eerste instantie om de gezelligheid, het ontmoeten van dorpsgenoten en samen iets doen. Een gesprek over wat je meemaakt, informatie uitwisselen over het nieuws of actualiteit uit het dorp, een spel, creatief bezig zijn of samen een wandeling maken… het kan allemaal.

Iedereen die zijn Nederlands wil verbeteren, is welkom! Deelname is gratis.