DALFSEN – De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit. Levert u of één van uw naasten mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon van 1 december 2021 tot en met 28 februari 2022 aan voor de mantelzorgwaardering 2021 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

    De waardering wordt voor mantelzorgers vanaf 12 jaar in alle kernen in de vorm van lokale ondernemersbonnen aangeboden. Jonge mantelzorgers in de leeftijd tot 12 jaar kunnen ook aangemeld worden. Zij worden dan aangemeld voor een leuke activiteit.

    Definitie mantelzorg

    De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat alle mantelzorgers zich aangesproken voelen, maar wanneer is iemand mantelzorger? Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde (klein)kinderen of af en toe boodschappen doen voor de buurvrouw of oma, valt niet onder mantelzorg.”

    Geen internet

    Geen internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het online formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier.

    Moeite met mantelzorg

    De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zó inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. Dan is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken. Mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij het mantelzorgteam van Saam Welzijn via telefoonnummer 0529 793013.

    Share.