HOLLANDSCHEVELD – Op het prachtige sportpark ’t Hoge Bos in het koude Hollandscheveld capituleerde USV pas in de slotminuut van de reguliere speeltijd tegen koploper HODO.

Op de 1-0 overwinning van HODO valt eigenlijk niet zoveel af te dingen maar de zege kwam wel uiterst moeizaam tot stand.

Ondanks het gemis van een tweetal vaste krachten had USV verdedigend de zaakjes aardig op orde. Onder leiding van keeper Martijn Scheper werd er in de eerste helft weinig weggegeven. De lijstaanvoerder had  wel het betere van het spel maar af en toe verscheen USV in de counter voor het doel van Marcel Pol. Niels Kappert kwam in de 10e minuut bij een voorzet van Thijmen Stegeman net wat tekort om het Pol lastig te maken en Stegeman’s doelpunt in de 18e minuut werd vanwege vermeend buitenspel door arbiter Achttien afgekeurd. Het gevaar van HODO kwam met name vanaf de rechtervleugel waar Swen Meesters de handen vol had aan zijn directe tegenstander.

Na de pauze kwam USV er aanvallend maar weinig meer aan te pas. De defensie had de handen vol om weerstand te bieden aan de offensieve daden van de thuisploeg. Maar dat deed het met verve. Doelman Scheper voorkwam een aantal keren met fabuleuze reddingen een doelpunt van HODO. De in het laatste kwartier door USV gehanteerde noodrem leverde de thuisploeg veel vrije trappen op. En uiteindelijk zag Sander Danes in de 89e minuut uit één van die vrije trappen kans wel het net van USV te vinden, 1-0. In blessuretijd zagen de blauwwitten geen kans meer om de opgelopen schade te herstellen. Een bittere nederlaag dus voor het hardwerkende team van coaches van Faassen en van ’t Zand.

Zondag speelt USV in en tegen Dwingeloo.
    De wedstrijd op sportpark Hulsebosch begint om 14.00 uur.