Trefkoele+: bekend, bezocht en talrijke ideeën voor meer reuring

0
67
Trefkoele+: bekend, bezocht en talrijke ideeën voor meer reuring

DALFSEN – Dit zijn de belangrijkste resultaten uit de enquête die Trefkoele+ in de maand oktober heeft uitgezet onder de Dalfser bevolking. Een waardevolle opbrengst waar Trefkoele+ verder mee gaat samen met de mensen die zich hebben aangemeld voor de denktank.

Uitkomsten enquête

Wat is jouw ervaring met Trefkoele+? Wat gaat goed en wat kan beter? Voor welke activiteiten ga je naar Trefkoele+ en welke activiteiten / evenementen mis je?

Bovenstaande vragen stonden centraal in de enquête van Trefkoele+ die door 88 mensen is ingevuld.  

Veruit het grootste deel van de deelnemers kent Trefkoele+ en komt er wel eens. Het grootste deel van de mensen die de enquête heeft ingevuld, zijn tussen de 25 en 49 jaar. Iets meer dan de helft van de deelnemers vindt dat er voor hun leeftijdsgroep onvoldoende wordt georganiseerd. De leeftijdsgroep waar meer activiteiten voor gewenst worden, is de groep van 16-49 jaar. De ideeën die zijn genoemd, centraliseren zich rondom de volgende thema’s:

  • Evenementen: Trefkoele+ wordt gezien als locatie waar je naast kleine bijeenkomsten zeker ook grotere evenementen kunt organiseren, bijv. indoor foodfestival, Halloween, etc;
  • Kinderen: er is behoefte aan meer activiteiten voor kinderen van de allerkleinsten tot aan de oudste jeugd. Bijvoorbeeld het organiseren van leuke activiteiten tijdens de schoolvakanties.
  • Sport: rondom dit thema zijn toernooien meerdere malen genoemd en mogelijkheden om meerdere sporten uit te proberen;
  • Cultuur & educatie: veruit de meeste suggesties die werden gedaan, hebben te maken met cultuur en educatie. Mensen zien volop kansen voor lezingen, cursussen, masterclasses of beurzen;
  • Creativiteit: creatieve (avond)activiteiten voor de leeftijdsgroep van 26-49 jaar werden meerdere keren genoemd;
  • Ruimte: er zijn meerdere suggesties gedaan om de ruimte van Trefkoele+ diverser in te zetten. Denk aan het realiseren van werkplekken voor zzp’ers, een oefenruimte om samen muziek te maken of om kinderverjaardagen te organiseren, bied arrangementen aan met verschillende thema’s. Ook werd geopperd om inwoners van Dalfsen de ruimte te bieden om zelf activiteiten te organiseren;
  • Ontmoeten: ook op het thema ontmoeten zijn veel suggesties gedaan. Spelletjesavonden (vooral als je steeds met andere mensen kunt spelen) zijn veruit favoriet, maar ook een eigen dorpsquiz wordt als optie genoemd.

Denkkracht gecreëerd

Door de respons op de enquête is een waardevolle denkkracht gecreëerd voor Trefkoele+.  24 Mensen hebben zich aangemeld voor de denktank; een groep creatievelingen en out of the box denkers die barsten van de nieuwe ideeën en die een aantal keren per jaar een brainstormavond willen bijwonen om het jaarprogramma van Trefkoele+ zo aantrekkelijk en veelzijdig mogelijk te maken voor iedereen.

Daarnaast hebben 50 mensen hun gegevens achtergelaten die Trefkoele+ een aantal keren per jaar mag benaderen voor bijv. het afnemen van een vragenlijst rondom een bepaald thema.

Eerste denktankbijeenkomst

In verband met de verscherpte coronamaatregelen is de eerste denktankbijeenkomst verplaatst naar het nieuwe jaar: donderdagavond 10 februari om 19:30 uur. (mochten de coronamaatregelen dan niet versoepelt zijn, wijken we uit naar donderdagavond 10 maart).

Deze eerste bijeenkomst zal in het teken staan van het meedenken over de haalbaarheid van de gegeven suggesties en het ophalen van nieuwe ideeën.

Winnaars enquête

Onder de eerste twintig inzenders die hun contactgegevens hebben achtergelaten, zijn, conform de coronamaatregelen, drie cadeaubonnen ter waarde van €25,- uitgereikt. De gelukkige winnaars waren: Lisan, Myrett en Irene.

Ben jij nieuwsgierig naar de volledige uitkomsten van de enquête en/of ben je alsnog enthousiast geworden voor deelname aan de denktankbijeenkomst? Laat het weten via [email protected].