Stemmen sportverkiezing gemeente Ommen opnieuw van start

0
30
Stemmen sportverkiezing gemeente Ommen opnieuw van start

OMMEN – De stembussen zijn weer geopend voor de sportverkiezing 2020 & 2021. Iedereen kan tot 28 februari 2022 stemmen op zijn of haar favoriet via www.ommen.nl/sportverkiezing. Er zijn sportprijzen in de categorieën: sportvrouw, sportman, sporttalent en sportploeg. Op 7 maart 2022 maakt de gemeente Ommen de winnaars bekend.

De oorspronkelijke prijsuitreiking stond gepland voor half januari, echter besloot de gemeente Ommen de sportverkiezing op te schorten naar maart. “In verband met de coronamaatregelen en de eigen verantwoordelijkheid die we daarin wilden pakken, besloten we de feestelijke uitreiking uit te stellen” vertelt Ko Scheele, wethouder sport. “Dankzij de versoepelingen kunnen we op 7 maart de prijzen fysiek uitreiken tijdens de tiende editie van de Sportverkiezing Gemeente Ommen.” De eerder uitgebrachte stemmen worden opgeteld bij de nieuwe stemmen die tussen 1 en 28 februari 2022 uitgebracht kunnen worden via ommen.nl/sportverkiezing.

Genomineerden

Sportman 2020/2021

 • Gerdi Welink (BMX)
 • Pascal Mulder (Voetbal)
 • Stefan Westenbroek (Schaatsen)

Sportvrouw 2020/2021

 • Iris van der Linde (BMX)
 • Lindy Zandman (Sambo)
 • Marije Dankelman (Triatlon)

Sporttalent 2020/2021

 • Casper van Woggelum (BMX)
 • Connor Sluiter (Sambo)
 • Timo Heuver (Motorcross 85cc & 65cc)

Sportploeg 2020/2021

 • Energy Ommen – Springselectie Junioren (Turnen)
 • Tennisclub Ommen – 3e klasse Heren 1 17+ (Tennis)
 • Volco Ommen – De Vrienden Volco Dames 1 (Volleybal)

Verkiezingsprocedure

Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moet er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in het sportjaar 2020 of 2021. Een onafhankelijke jury heeft op basis van de ingediende nominaties deze shortlist samengesteld. Vanaf 1 t/m 28 februari 2022 kan er gestemd worden op degenomineerden. De winnaar wordt bepaald op basis van de stemmen via www.ommen.nl/sportverkiezing en de jury. Op 7 maart 2022 worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel. Hierbij wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.