Miljoenste coronavaccinatie in regio IJsselland

0
45
Miljoenste coronavaccinatie in regio IJsselland

OMMEN – Donderdag 3 februari is door GGD IJsselland de 1.000.000e coronaprik gezet. Doree, die de eer te beurt viel, werd op de tijdelijke vaccinatielocatie in Ommen door locoburgemeester Ko Scheele verrast met een bloemetje.

Vorig jaar januari werd de allereerste prik door GGD IJsselland gezet. “Nu, een jaar later, hebben we er 1.000.000 gezet”, vertelt Natasja Smit, Projectmanager COVID-vaccinatie bij GGD IJsselland. “Het gaat hierbij om alle vaccinaties bij elkaar opgeteld: de basisvaccinatie (1e en 2e prik), de 3e prik voor mensen met een afweerstoornis en de booster. Een getal waar we als GGD trots op zijn!” Locoburgemeester en wethouder Volksgezondheid Ko Scheele vindt het een hele eer dat de miljoenste prik in zijn gemeente is gezet. “Daarnaast zijn we blij dat onze inwoners zich weer in Ommen kunnen laten vaccineren. Laagdrempelig en dicht bij huis. De opkomst in De Carrousel is dan ook erg goed. Belangrijk want vaccineren blijft nodig, zeker nu de besmettingscijfers toe nemen.”

Priklocaties in alle 11 de gemeentes

Om de vaccinatiegraad in de regio verder omhoog te krijgen, is het vanaf vandaag mogelijk om in alle 11 de gemeentes van GGD IJsselland een coronaprik te halen. Natasja: “Op al onze locaties kun je nu met en zonder afspraak je 1e, 2e of boosterprik komen halen. Ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en zich nu toch willen laten vaccineren zijn van harte welkom.” Met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.

Locaties en openingstijden

De openingsdagen en -tijden verschillen per gemeente. Kijk voor alle locaties en bijbehorende dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) en de boosterprik (18 jaar en ouder) zijn zowel met als zonder afspraak te halen. Kinderen van 5 t/m 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht: 0800-7070. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.