Feestelijke opening Glasvezel Informatiepunt

0
44
Feestelijke opening Glasvezel Informatiepunt

STAPHORST – Vandaag openden Eddy Veenstra, directeur van RENDO en Bert Vos, directeur van RENDO Fiber, op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Ebbinge Wubbenlaan 1 in Staphorst. Inwoners van Staphorst kunnen hier terecht met vragen of advies over glasvezel en hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Bij voldoende animo start de aanleg van glasvezel dit voorjaar!  

Eddy Veenstra, directeur RENDO: “Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van gemeente Staphorst, voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme. Dat is belangrijk! Daarom ben ik erg blij dat de glasvezelcampagne nu is gestart en ik hoop dat er voldoende mensen geïnteresseerd zijn in glasvezel.” Bert Vos vult aan: “Juist nu zie je hoe belangrijk een goede verbinding is voor de sociale contacten: opa’s en oma’s die hun kleinkinderen kunnen zien via Teams, Zoom of FaceTime, contact met collega’s via de laptop of jongeren die veel online studeren. Ook hebben we steeds vaker online contact met de huisarts. Een paar jaar geleden is het buitengebied van Staphorst voorzien van glasvezel en nu is de kern Staphorst aan de beurt. Kijk of u in aanmerking komt voor glasvezel via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl of kom naar ons Glasvezel Informatiepunt.”

20% ja = glasvezel

Deze week is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Staphorst. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 13 april 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Meer informatie kunnen inwoners vinden op gavoorglasvezel.nl of ze kunnen een informatieavond bezoeken.

Informatieavonden op 15 en 17 februari

DELTA Fiber Netwerk organiseert informatieavonden in Staphorst om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur (presentatie start om 19.30 uur) bij Zaal Spoorzicht aan de Gemeenteweg 171 in Staphorst, op:

  • dinsdag 15 februari
  • donderdag 17 februari 

Samenwerking DELTA Fiber Netwerk en RENDO

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt gedaan vanuit RENDO Fiber B.V. Dit is een samenwerking tussen netwerkbeheerder RENDO en DELTA Fiber Netwerk, een telecombedrijf met netwerken door heel Nederland. Door deze samenwerking zijn inmiddels meerdere gebieden in Drenthe en Overijssel voorzien van razendsnel internet. DELTA Fiber Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op het beste internet. Inmiddels hebben al ruim 950.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 20.000 huishoudens bij. Op naar ruim 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruikmaken van supersnel en stabiel internet.