USV komt langszij tegen VENO

0
40
USV komt langszij tegen VENO
Foto: Peter Meijerink - USV zocht na rust regelmatig de aanval tegen VENO.

NIEUWLEUSEN – Na de nipte oefennederlaag van donderdag tegen FC Ommen kreeg USV zondag bezoek van VENO. De tweedeklasser uit Vollenhove had competitieverplichtingen, maar daar ging zondagmorgen een streep door.

Met de straffe wind in de rug waren de gasten de bovenliggende partij. Na een klein kwartier resulteerde het overwicht in een voorsprong. De snelle en handige Roy Visscher kreeg ruimte en vond met een geplaatst schot de verre hoek naast doelman Mille Hekkert (0-1). USV hield vooral tegen, maar was toch nog dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Max Schaeffer stuiterde via onderkant lat het veld weer in.

Na rust had USV de storm mee en meteen ook veel meer spelaandeel. Halverwege de tweede helft zorgde Max Schaeffer met een technisch hoogstandje voor de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen kregen daarna nog kansen, raakten een keer de lat, maar het evenwicht in de stand werd niet meer verstoord.

Zondag oefent USV nog een keer. Dan komt FC Kraggenburg op bezoek (14.00). Een week later begint voor USV de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ruinen.