Maakplaats Bibliotheek zoekt vrijwilligers

0
28
Maakplaats Bibliotheek zoekt vrijwilligers

DALFSEN – De Maakplaats is er speciaal voor kinderen en volwassenen die het leuk vinden om in hun vrije tijd kennis te maken met nieuwe vormen van techniek en innovatieve apparatuur. Denk aan een 3d-printer, 3d-pennen, laser- en vinylsnijder, diverse vormen van programmeren en constructiespeelgoed. In de Maakplaats worden verschillende creatieve workshops gegeven. Deze workshops worden georganiseerd voor schoolklassen (kinderen van 8-12 jaar) en voor kinderen buiten de schooluren om. Ook voor volwassenen worden er activiteiten georganiseerd. Voor de begeleiding van deze workshops zoekt de Bibliotheek vrijwilligers.

Om vrijwilliger te kunnen worden is het niet nodig dat je uitgebreide kennis van technologie en maaktechnieken hebt, maar het is wel belangrijk dat je interesse daar naar uitgaat en dat je hierin snel vaardigheden oppakt. Een interne opleiding om met de apparatuur en machines om te gaan is onderdeel van je inwerkperiode, maar natuurlijk heb je zelf ook de sterke behoefte om te weten en te ontdekken ‘hoe iets werkt’.

Wat verwachten we daarnaast van jou

  • Je bent beschikbaar op maandagochtend en/of woensdagochtend voor de schoolbezoeken en/of;
  • Je bent beschikbaar voor de buitenschoolse workshops op woensdagmiddag en/of;
  • Je vindt het leuk om mee te denken over het verder ontwikkelen van deze activiteiten;
  • Je organiseert en begeleidt graag activiteiten voor kinderen van 8-12 jaar;
  • Je mag meedoen in alle vestigingen van de bibliotheek (Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen) maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wat bieden wij jou

  • Een gezellige en enthousiaste groep mensen bestaande uit beroepskrachten en vrijwilligers van verschillende leeftijden die graag de handen uit de mouwen steken;
  • Een omgeving waar je welkom bent en waarin je mag uitproberen en leren onder begeleiding;
  • Reiskostenvergoeding wanneer je in een andere plaats dan je woonplaats actief bent.

Wil je meer weten of een keer meedraaien? Neem dan contact op met Erika de Weerd via e-mail [email protected] of telefoon/whatsapp 06-33589308. Zij vertelt je er graag meer over.