USV met veel moeite langs FC Kraggenburg

0
42
USV met veel moeite langs FC Kraggenburg
Foto: Peter Meijerink - De zeer ervaren FC Kraggenburg doelman Bert Boddema plukt maar weer eens een bal uit de lucht.

NIEUWLEUSEN – In de laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de competitie kon USV geen potten breken. De 1-0 zege tegen FC Kraggenburg was mager en nauwelijks verdiend.

Nadat Niek Ekkelenkamp na een kwartier verzuimde een levensgrote kans te verzilveren, kreeg de vierdeklasser uit de polder steeds meer spelaandeel. Vooral de watervlugge lichtgewichten Brian Huitema en Robert Olczyk zorgden vanaf de flanken voor het nodige gevaar. Met de straffe wind in de rug probeerde USV na rust het verschil te maken. Frank Kuiper was dichtbij met een kopbal, maar stuitte op keeper Bert Boddema.

Na een uur kwam USV toch op voorsprong. De voorzet van Frank Kuiper werd knap ingekopt door Stan Scholten (1-0). Daarna eisten beide keepers een hoofdrol op. De 49-jarige Boddema, voetbalnomade voor wie FC Kraggenburg zijn 27e (…) club is, tikte knap een vrije trap uit de benedenhoek. Aan de overkant toonde collega Martijn Scheper zijn klasse bij meerdere mogelijkheden van de gasten.

Zondag gaat het voor het eerst sinds eind november weer om de punten. Op sportpark Hulsterlanden komt dan Ruinen op bezoek. Aanvang 14.00 uur.