DALFSEN – Het kabinet heeft besloten dat huishoudens met een laag inkomen een toeslag ontvangen van €200,- als compensatie voor de gestegen energieprijzen. Gemeenten krijgen de taak een regeling te maken voor de toekenning van de toeslag aan de doelgroep. Voor een vlotte afhandeling krijgen huishoudens met een minimuminkomen, die bij de gemeente bekend zijn, de tegemoetkoming begin maart uitbetaald. Andere huishoudens met een laag inkomen kunnen in april een aanvraag doen.

Automatische uitbetaling eenmalige energietoeslag

Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben besloten om alvast over te gaan op een snelle uitbetaling voor de doelgroep minima die bij de gemeente bekend is. Wethouder Uitslag: “We wachten al twee maanden op een wetswijziging en richtlijnen om de toeslag te kunnen uitbetalen. Zo gaat het wel erg lang duren en straks is de winter alweer voorbij. We hebben daarom besloten zelf de criteria vast te stellen, en tot uitbetaling over te gaan voor de groep huishoudens met een minimuminkomen die bij ons bekend is.”

Uitbetaling overige doelgroep

Huishoudens met een laag inkomen die niet bij de gemeente bekend zijn kunnen naar verwachting in april een aanvraag doen. Het aanvraagformulier staat in april op www.dalfsen.nl. Er is dan ook een papieren aanvraagformulier beschikbaar voor inwoners die moeite hebben met digitale aanvragen.

Andere maatregelen in verband met de gestegen energieprijzen

Het kabinet heeft vorig jaar besloten om de energiebelasting te verlagen. Bij een gemiddeld gebruik levert dit een besparing op van € 400,- per jaar. Deze korting wordt door de energieleveranciers verrekend. Dit geldt voor alle huishoudens in Nederland, ongeacht het inkomen.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met het SamenDoen-loket via 14 0529.

Share.
Exit mobile version