Opening van de tentoonstelling “Artistieke talenten 3”

0
47
Opening van de tentoonstelling

NIEUWLEUSEN – Op vrijdag 11 maart om 16.45 uur zal Erica van Lente, burgemeester van de gemeente Dalfsen, de tentoonstelling openen voor het publiek.

Maar liefst 30 artistieke talenten uit Nieuwleusen en omstreken exposeren hun kunstwerken in Kulturhus De Spil Nieuwleusen. Een Record aantal artistieke talenten laten hun werken zien in de Tentoonstelling “Artistieke talenten 3”.

Deze 3de tentoonstelling presenteert artistieke talenten, waaronder amateur- en autodidactische kunstenaars met hun werken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, sculpturen e.d. Kortom een bijzonder veelzijdige tentoonstelling!

Kulturhus De Spil wil met deze expositie laten zien wat er zich momenteel zoals speelt op creatief-kunstzinnig gebied in Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen.

Deelnemende exposanten zijn:

Constance Boudewijns, schilderijen, Edith du Bois met schilderijen, Ellen Brouwer met beelden, Hennie Bokhove met schilderijen, Lydie Bruggeman met schilderijen, Henny Compagner met schilderijen, Angela ten Damme met schilderijen, Anneke Dekker met glassieraden, Odette van Doorne met schilderijen, Guus van Driel met fotografie, Joke van Eck met schilderijen, Molle Eisma met houten objecten, Riek Feijen met keramiek, Johan Geerts met schilderijen, Hilly Holterman met schilderijen, Gerlinde Hovenga met schilderijen, Marjoke van Kamp met bouwsels, Elze Klute met keramiek, Hennie Laarman met fotografie, Tineke Langbroek met glasobjecten, Tineke van Lemel met schilderijen, Theo Siccama* met houten objecten * in memoriam, Sytske Nijland met tekeningen, Hetty Overwijk met keramiek. Jeanette Pot met tekeningen, Melissa van Pijkeren met speksteen beelden, Astrid Spang met schilderijen, Janny Stegerman – Hekman met glassieraden, Paul Scholten met fotografie en Anita v.d. Veen met fotografie en gedichten.

De tentoonstelling wordt begeleid met een kleurrijke catalogus waarin alle exposanten met hun werken zijn opgenomen met een voorwoord van de Burgemeester. Deze catalogus zal tijdens de opening gepresenteerd worden door Erica van Lente aan het publiek. Deze bijzondere middag zal muzikaal omlijst worden.

De tentoonstelling is georganiseerd i.s.m. het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.