NIEUWLEUSEN – Zaterdagmiddag 26 februari stond de Overijsselse derby S.V. Nieuwleusen tegen V.V. Avereest op het programma. De uitslag was niet derby-waardig, het werd 6-0 in het voordeel van de thuisclub. Omdat de weergoden de grasvelden niet goed gezind waren deze week werd er uitgeweken naar Herman van den Berg veld(kunstgras). Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid Klaas Spijker.

Een derby die niet echt een derby werd. Na vier minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In minuut 2 was Randy Vink al trefzeker, nadat hij zichzelf vrij eenvoudig vrijspeelde van zijn directe tegenstander: 1-0. Twee minuten later werd Tom Vasse gevloerd binnen de zestien-meter-lijnen, nadat hij zijn directe tegenstander had uitgespeeld en wou afwerken. Reinier Meijerink maakte er vanaf de stip 2-0 van. Vijf minuten later had scheidsrechter Van der Lei een tweede strafschop aan de thuisploeg moeten toekennen, nadat Bas Evenboer  door keeper Zwijns werd gehaakt. Hij vond dit misschien iets teveel van het goede om binnen vijf minuten twee strafschoppen te geven. Bas was na 20 minuten wel de maker van de 3-0. Hij rondde een goede actie van Thomas Koobs af, die op de rechtervleugel zijn tegenstander uitspeelde en de bal hard en laag voorgaf. Bas kwam goed voor zijn tegenstander en tikte de bal hoog in het doel achter de kansloze Zwijns. V.V. Avereest probeerde voor rust nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan de zestienmeterlijn kwamen de gasten niet. Het was met name Gerrit Zekveld, die vlak voor de laatste linie opereerde en veel aanvallen wist af te slaan.

Na rust was het wederom S.V. Nieuwleusen dat feller van start ging. Binnen twee minuten was het weer raak. In minuut 47 was het Roy Bollemaat, die uit een corner hoog boven iedereen uitkwam en de bal binnenkopte. Jille Brinksma maakte  binnen 20 seconden, nadat hij Bas Eevenboer had vervangen de 5-0. In de 71e minuut werd de doeltrap van Keeper Zwijns door Stijn Hoekstra teruggekopt, Jille was de verdediging te snel af en lobte de bal over keeper Zwijns. Een kwartier voor het eindsignaal moest Tim Hoogenkamp voor de eerste keer echt in actie komen. Een mooi genomen vrije trap ging vanaf 20 meter richting de kruising. Tim wist de bal met een uiterste krachtsinspanning over de lat te tikken. Dit was het enigste wapenfeit van een tandenloos V.V. Avereest deze middag. In de laatste minuut mocht Roy Bollemaat zijn tweede treffer van de middag vanaf de elfmeter-stip verzilveren, nadat Thomas Koobs werd gevloerd. Hij tekende daarmee ook de eindstand aan: 6-0.

Zaterdag 5 maart speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur in Beilen de uitwedstrijd tegen Fit Boys. Op dinsdagavond 8 maart om 20.00 staat de inhaalwedstrijd in Bovensmilde tegen BSVV op het programma.

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad (60e Sander Bollemaat), Saake Malestein, Niels Koets

Middenveld: Reinier Meijerink,  Gerrit Zekveld, Thomas Koobs, Tom Vasse (60e Stijn Hoekstra)

Voorhoede: Bas Evenboer (70e Jille Brinksma) , Randy Vink

De pupillen van de week waren deze middag: Finn van Wijngaard en Kelvin Martens, beide spelers van JO13-2.