DTAPHORST – Voor het gemeentehuis is vandaag een bouwbord geplaatst en kwamen wethouder Lucas Mulder, de adviseurs, aannemers en installateur bijeen als startsein voor de werkzaamheden aan het gemeentehuis van Staphorst. Voor de verduurzaming en de interne aanpassingen stelde de gemeenteraad in juni 2021 een krediet beschikbaar van € 2,7 miljoen. Het gemeentehuis heeft nu energielabel E en krijgt na de verduurzaming label A.

    Wethouder Lucas Mulder: “Het gemeentehuis van Staphorst wordt toekomstbestendig gemaakt. Het is een prima gemeentehuis, alleen wat betreft duurzaamheid en werkcomfort moet er wel wat verbeterd worden. Dit doen we door het gebouw te verduurzamen volgens wettelijke eisen en het herinrichten van de werkomgeving. Dit gebeurt volgens het principe ‘sober en doelmatig’, dat is ook in lijn met onze begrotingspositie”

    Werkzaamheden en planning

    In de eerste fase vinden werkzaamheden plaats voor het extra isoleren van het platte dak, het vervangen van de buitenramen en het schilderen van kozijnen en boeien. Naar verwachting is deze fase in juni 2022 gereed. Aansluitend wordt er gestart met de binnenzijde. Hier gaat het om verdere isolerende werkzaamheden en de herinrichting van de werkomgeving. De verwachting is dat deze tweede fase in de tweede helft van 2022 start.

    Gunningen verleend

    Voor de verduurzaming zijn verschillende gunningen de deur uit gegaan. Een overzicht van de (lokale) adviseurs, aannemers en installateur zijn terug te vinden op het bouwbord.

    Parkeren marktplein

    Er is een bouwterrein met bouwkeet gesitueerd op de parkeerplaats aan Venneland (zijde Politiebureau). De parkeerplekken met elektrische laadpaal blijven beschikbaar. Omwonenden zijn hierover via en brief geïnformeerd. Bezoekers kunnen zoals gebruikelijk parkeren op het marktplein aan de voorzijde van het gemeentehuis.

    Video over toekomstbestendig gemeentehuis

    In deze video krijgt u een kijkje in de keuken en vertelt onder andere wethouder Lucas Mulder meer over de aanleiding van de verduurzaming en herinrichting. Na de verbouwing volgt er opnieuw een video voor het resultaat. U vindt de video op onze eigen YouTube en social media kanalen.

    Share.