Expositie van straatfotografie door Fotoclub Dalfsen in het gemeentehuis

0
40
Expositie van straatfotografie door Fotoclub Dalfsen in het gemeentehuis
Foto: Fotoclub Dalfsen

DALFSEN – Van 11 maart tot en met 19 april kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen straatfotografie van de Fotoclub Dalfsen bekijken in het gemeentehuis Dalfsen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Dit keer exposeert de Fotoclub Dalfsen hun foto’s. De leden van de Fotoclub zijn blij dat ze nu het resultaat van hun opdracht straatfotografie mogen laten zien. Door corona liep de expositie vertraging op.

Straatfotografie

Straatfotografie is een stijl waarbij foto’s worden gemaakt van het alledaagse leven van mensen in de straat, op een plein of andere publieke plaats. Het gaat daarbij om foto’s van mensen, die zich er niet van bewust zijn dat ze gefotografeerd worden. Het onverwachte, maar toch natuurlijke gedrag van mensen proberen de fotografen vast te leggen in een foto. Het geeft de sfeer weer van de straat, waarin mensen winkelen, op het terras zitten of andere leuke of noodzakelijke activiteiten doen. Het gaat om een unieke foto, die intuïtief op het juiste moment wordt genomen. Een foto waarbij de toeschouwer een hint krijgt om er een verhaal van te maken.

Meer foto’s

Het resultaat van de ruim 30 foto’s is te zien in het gemeentehuis van Dalfsen. Op de website van de fotoclub, www.fotoclubdalfsen.nl zijn meer foto’s te zien.