VVD wint overtuigend verkiezingen op Agnieten College Nieuwleusen

0
33
VVD wint overtuigend verkiezingen op Agnieten College Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Woensdagochtend vonden er verkiezingen plaats voor de Gemeente Dalfsen op het Agnieten College. Met een opkomst van ruim 80 % lieten de leerlingen van het Agnieten College Nieuwleusen zien dat ze zeker belangstelling hebben voor zaken die hen ook persoonlijk raken. De TL 4 examenleerlingen zijn vanaf oktober, bezig geweest met deze Gemeenteraadsverkiezingen op het Agnieten College. Vorige week was er het Slotdebat in de Raadzaal van de Gemeente Dalfsen, en heeft Burgemeester Erica van Lente ze toegesproken, en bedankt voor de geweldige inzet, lokaal en landelijk, die ze tentoon hebben gespreid.

De winnaar van de verkiezingen is de VVD geworden met 21 % van de stemmen, tweede werd de PVV met 16 % van de stemmen, en gedeeld derde werden de Piratenpartij en de PvdA met 14 % van de stemmen.

Dat hun eigen standpunten over hoe je met elkaar debatteert, landelijke invloed zouden krijgen, en zelfs tijdens het debat op 9 maart in de 2e Kamer zouden worden geciteerd, had geen van de leerlingen kunnen verwachten. Zelfs Burgemeester Erica van Lente was daar aangenaam door verrast. Campagne voeren heeft in ieder geval de leerlingen laten zien hoe onze politiek en democratie werkt. Een les om, juist ook in deze tijd, niet te vergeten.