S.V. Nieuwleusen laat VV Hoogeveen volstrekt kansloos

0
28
S.V. Nieuwleusen laat VV Hoogeveen volstrekt kansloos

NIEUWLEUSEN – In een wedstrijd die vooraf zeker als topper kon worden beschouwd, was de overtuigende 5-0 zege voor S.V. Nieuwleusen een terechte afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. 

Na de 1-0 ruststand werd de wedstrijd in de 2e helft beslist door een dominant Nieuwleusen en werd het 5-0.

Na een aftastend begin van beide ploegen was het in de 9e minuut Thomas Koobs die geraffineerd de bal ontfutselde en Randy Vink voor het eerst stelling bracht. In het duel dat volgde raakte doelman Raymond Slot dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden door reservekeeper Edwin Santing.

De openingstreffer kwam na 14 minuten op het scorebord. Na een strakke voorzet vanaf links, werkte Bas Evenboer de bal onberispelijk tegen de touwen.

Hoewel Hoogeveen zowel fysiek als verbaal wat agressiever ging spelen, was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Welgeteld één gevaarlijk moment voor de gasten werd onschadelijk gemaakt door een effectief blok van centrale verdediger Roy Bollemaat.

Na rust was het meteen Randy Vink die met zijn inzet de lat raakte. Daarna volgde een korte periode waarin Hoogeveen probeerde het initiatief te pakken. Dit leverde echter weinig op voor de gasten. 

In de 56e minuut maakte Roy Bollemaat aan de Drentse illusies een einde door snoeihard, de perfect genomen hoekschop van Thomas Koobs tegen de touwen te koppen.

De ploeg van Jeroen Elzinga liet zien goed in balans te zijn. Naast de aanvallende kwaliteiten was er wederom een solide verdediging, een zeer nuttige Gerrit Zekveld en een attent keepende Tim Hoogenkamp die zorgden voor behoud van de voorsprong.

Trainer Jeroen Elzinga liet een zeer gelukkige hand van wisselen zien. De uitstekend  ingevallen Stijn Hoekstra, Jille Brinksma en Mark de Weerd brachten met elkaar de 5-0 eindstand op de borden. Het belang van een kwalitatief brede selectie werd hiermee nog maar eens benadrukt.

Op de uitslag van 5-0 viel uiteindelijk weinig tot niets af te dingen. Deze had wellicht nog hoger had kunnen uitvallen wanneer er iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Het was vooral een uitslag die vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie en daarnaast zorgde voor een sfeer in het clubhuis waar menig club jaloers op kan zijn.

‘We kijken van week tot week’ aldus Elzinga. Maar dit geeft wel vertrouwen voor vervolg van de competitie, gaf hij na afloop aan. Dinsdagavond 29 maart om 20.00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen FC Ommen en zaterdag 2 april de uitwedstrijd tegen Vitesse ‘63 in Koekange. Kortom een belangrijke week voor de talentvolle ploeg uit Nieuwleusen.

Scoreverloop

14e min. : 1-0 Bas Evenboer
56e min. : 2-0 Roy Bollemaat
72e min. : 3-0 Stijn Hoekstra
77e min. : 4-0 Jille Brinksma
84e min. : 5-0 Mark de Weerd

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Niels Koets, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad (73e Sander Lefers)

Middenveld: Gerrit Zekveld, Thomas Koobs (80e Mark de Weerd), Reinier Meijerink (73e Stijn Hoekstra), Tom Vasse

Aanval: Bas Evenboer, Randy Vink (67e Jille Brinksma)