USV sprokkelt opnieuw een puntje

0
27
USV sprokkelt opnieuw een puntje

STEENWIJKSMOER – In Steenwijksmoer hadden Protos en USV in de slotfase meerdere kansen om het evenwicht in de stand te verstoren. Maar de vizieren stonden niet scherp. Zo bleef het duel in de Drentse katholieke enclave steken op 1-1. 

Voor beide doelen was nog vrijwel niks gebeurd toen in de 26e minuut Max Schaeffer over het been ging van zijn directe tegenstander. Protos vond de strafschop makkelijk gegeven, maar captain Niels Ekkelenkamp trok zich daar niks van aan en liet doelman Rob Nijland kansloos (0-1). Een lekkere opsteker voor USV. Protos moest nu definitief het initiatief nemen. Maar de creativiteit ontbrak. Centrumverdedigers Dennis van der Veen en Ruben Scholten wonnen vrijwel alle duels.

Meteen na rust gaf de thuisploeg meer gas. Nu riep Protos om een strafschop na een te korte terugspeelbal op doelman Martijn Scheper. Die had weliswaar de bal te pakken, maar ook de tegenstander. Arbiter Meints gaf de doelman het voordeel van de twijfel. Daarmee kwam USV goed weg. Protos bleef op jacht naar de gelijkmaker, maar veel meer dan wat corners leverde het overwicht niet op. Met Swen Meesters binnen de lijnen liet USV zich wat meer voorin zien. De invaller leek een kwartier voor tijd op weg naar de volle buit voor USV. Oog in oog met doelman Nijland ging deze dot van een kans op 0-2 hoog over. In dezelfde minuut ging de bal er aan de overkant wel in door een eigen doelpunt. Na weer een corner kwam de bal ongelukkig op het hoofd van Dennis van der Veen. Nu was zelfs Martijn Scheper kansloos (1-1). In de slotminuten kon het alle kanten op. Niek Ekkelenkamp leek het te gaan doen voor USV. Vanaf hoek zestien kreeg hij vrij baan, maar stuitte op keeper Nijland. Daarna overleefde USV nog een uiterst hachelijk moment. Een droomkans voor Protos werd naast het vrijwel lege doel gemikt. Zo bleef het 1-1 en kon USV weer een puntje bijschrijven.

Op de ranglijst schiet dat niet echt op. Veel meer is het een beloning voor de getoonde strijdlust. Zondag gaat het verder. Dan komt Oldeholtpade op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.