Toneelgroep Oese Volluk geeft benefietuitvoering voor Tour du ALS

0
26
Toneelgroep Oese Volluk geeft benefietuitvoering voor Tour du ALS

DALFSEN – Zaterdagavond gaf Toneelgroep Oese Volluk uit Nieuwleusen een Benefiet uitvoering voor Tour du ALS. 

Deze toneeluitvoering van José Passé bracht totaal €1424,60 op voor de teams uit Dalfsen en Nieuwleusen die op 9 juni de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. 

Het publiek kon een kijkje nemen op de zojuist geopende Noorderparkhaven, waar José Boeijen de havenmeester was. Ze werd behoorlijk voor de voeten gelopen door Gerwin Verduijn, die door de gemeente was aangesteld om de marketing te verzorgen. Gerwin bedacht zonder dit met José te overleggen, allerlei acties om Nieuwleusen op de watersportkaart van Nederland te zetten. 

Gerwin besloot het Blauwe Vlag keurmerk met Groene Wimpel aan te vragen, zonder zich te verdiepen in de eisen waaraan de haven moest voldoen. Hij ging ervan uit dat alleen de waterkwaliteit van belang is. Gerwin dacht dat een mystery guest kwam controleren of de Noorderparkhaven aan de milieueisen voldeed. Dit misverstand had dolkomische situaties tot gevolg, omdat Janna en Anna deze mystery guest wilden ontmaskeren. Janna en Anna waren elke dag bij de passantenhaven te vinden en genoten daar ook van de zelfgemaakte advocaat, volgens grootmoeders recept.

Nadat Janna en Anna hadden gehoord dat er een mystery guest op de haven rond zou kunnen lopen, besloten beide dames deze mystery guest te ontmaskeren met serieus speurwerk. Het slot was verrassend en hilarisch. De toneelgroep kreeg dan ook een staande ovatie.  

Sinds Oese Volluk zelf stukken is gaan schrijven heeft men meer succes. De toneelgroep is versterkt met een aantal jongere spelers die hun rol met verve spelen, naast een aantal ouwe rotten. 

Men had de vaart er letterlijk goed in met een goed verhaal, grappige korte filmpjes en humoristische scènes. Deze filmpjes zijn o.a. opgenomen in jachthaven ’t Hooge Holt in Gramsbergen.  

Na het succes van “Opoe in the War” in 2020 hebben de schrijvers van Toneelgroep Oese Volluk een komedie geschreven wat zich afspeelt in de nabije toekomst. 

Het idee van een passantenhaven in Nieuwleusen is gebaseerd op het plan van de Historische Vereniging Avereest. Het lange termijnplan houdt in dat het kanaal de Dedemsvaart weer bevaarbaar wordt, zodat je met een boot weer van Hasselt naar Coevorden kunt varen. Het zal voor bedrijvigheid, toerisme en wat meer “reuring” in de aanliggende dorpen leiden.

Het blijspel José Passé is, wat de schrijvers noemen, op de toekomstige waarheid gebaseerd. Toneelgroep Oese Volluk speelt José Passé nog een aantal malen op in de regio. Er zijn nog kaarten beschikbaar. 

  • Zaterdag 16 april, theater Carrousel, Ommen 
  • Zaterdag 23 april, theater de Baron, Dedemsvaart 

Aanvang 20:00 uur.  

Reserveer op tijd uw kaarten op 06 – 33 31 33 55 of www.toneelgroepoesevolluk.nl.