Goed nieuws voor Staphorst: er komt glasvezel!

0
16
Goed nieuws voor Staphorst: er komt glasvezel!

STAPHORST – Goed nieuws voor de inwoners van Staphorst. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Inwoners van Staphorst, die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog tot 13 mei 2022 zonder extra kosten, aanmelden via gavoorglasvezel.nl. De voorbereiding van de bouw, de woningschouw, start volgende week. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de planning en de werkzaamheden.

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners toegang hebben tot snel internet”

“Het is positief dat inwoners gebruik kunnen maken van een glasvezelaansluiting” zegt wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst. “Helemaal nu we tegenwoordig veel vanuit huis werken. Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners toegang hebben tot snel internet. De gemeente heeft daarom toestemming gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.”

Lokale inzet onmisbaar

Saba Eshaq, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Direct na de start van de campagne is er veel werk verzet in Staphorst, om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Lokale verkopers, ambassadeurs en de wijkraad hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor hebben we dit mooie resultaat behaald. We zijn dan ook erg verheugd te kunnen melden dat Staphorst zich verzekerd heeft van de komst van glasvezel en bedanken iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.”

Glasvezelaansluiting voor alle woningen

Gezien het animo voor glasvezel in Staphorst willen RENDO en DELTA Fiber Netwerk iedere woning in Staphorst, die in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting, aansluiten. Dus ook de woningen waarvan de inwoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Hiermee bereiden zij alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. De aansluiting is geheel vrijblijvend. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Aanmelden kan tot 13 mei 2022

Bewoners, die nog graag mee willen doen kunnen zich nog tot 13 mei 2022, zonder extra kosten, aanmelden via gavoorglasvezel.nl en een abonnement afsluiten. Tot 13 mei  profiteren zij ook nog van een scherp welkomstaanbod bij de telecomaanbieders!

De aannemer komt langs

Maandag 25 april start aannemer BAM Telecom met de woningschouw in Staphorst. Dit betekent dat de aannemer langskomt om te kijken waar de aansluiting het beste in de woning kan worden geplaatst. Eind mei start de aannemer met de eerste graafwerkzaamheden. Voordat de aannemer begint met graven, worden alle huishoudens hierover geïnformeerd. De totale aanleg neemt naar verwachting ruim een half jaar in beslag. Dit betekent dat nog dit jaar de inwoners van Staphorst het glasvezelkastje in hun woning hebben. Daarna activeert de telecomaanbieder de verbinding en kunnen klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.