USV kan gat met vv Sweel niet verkleinen: 0-0

0
11
USV kan gat met vv Sweel niet verkleinen: 0-0
Foto: Ben Schuurman

ZWEELOO – Alleen de volle winst telde. Die had USV nodig om langszij nummer voorlaatst vv Sweel te komen. Met een man minder was het na rust vrouwen en kinderen eerst voor de Drentse thuisploeg. USV domineerde, maar moest tandenknarsend genoegen nemen met een schamel puntje.

Voor rust was het duel vrijwel in evenwicht. USV was misschien een tikje dreigender, maar kansen bleven schaars. Het talrijke publiek schrok op na een nare botsing op de zijlijn. Max Schaeffer moest eraf met een gapende hoofdwond. Zijn tegenstander werd afgevoerd per brancard en zal een langere revalidatie nodig hebben. Het restant van de eerste helft was voor de thuisploeg. Die zat er ineens korter op. Het leverde wat vrije trappen op, maar weinig gevaar. En anders was de weer herstelde doelman Martijn Scheper op zijn post. In de extra tijd had USV ineens nog een mogelijkheid. Niek Hamers schoot strak in, maar zijn inzet werd met veel moeite gepareerd door doelman Lars Sikken.

De tot keeper omgeschoolde spits zou na rust pas echt een sta-in-de-weg worden voor USV. Op jacht naar de 3 punten zette USV vanaf de hervatting een tandje bij. En bouwde aan een fors overwicht. In de 55e minuut was Niels Kappert ervandoor, waarna Jeroen Zanting namens de thuisploeg aan de noodrem trok: rood. De vlammende vrije trap van Swen Meesters stuitte op de vuisten van Lars Sikken. Die had na een uur ook een geweldige reflex in huis na een kopbal van Frank Kuiper. Met nu ook Jort Kouwen en later nog Wouter Smudde voorop, nam de dominantie van USV tegen de 10 van vv Sweel steeds grotere vormen aan. Maar vooral Sikken weigerde te capituleren. Ook niet toen de naar voren gestuurde Dennis van der Veen van dichtbij kon aanleggen. Na een uiterst rommelige slotfase gingen de armen van de thuisploeg in de lucht. De aanval van USV was afgeslagen; de marge tussen beide ploegen blijft 3 punten.

Zondag toert USV weer richting Drenthe. Dan is Raptim de tegenstander. Aanvang 14.00 uur op sportpark Klinkenvlier in Coevorden.