Gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen

0
27
Gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei a.s. in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de  Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Voorafgaand aan de kransleggingen zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen begint de bijeenkomst om 19.00 uur in de Grote Kerk. In Nieuwleusen begint de bijeenkomst om 19.15 uur in de Grote Kerk aldaar. Het vervolg van de herdenkingen met kransleggingen beginnen om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

In 2020 en 2021 konden de reguliere herdenkingen geen doorgang vinden vanwege corona. Burgemeester Erica van Lente: “Nu kunnen we deze bijeenkomsten weer organiseren om samen te herdenken. En dat is erg waardevol. Het landelijke jaarthema is ook ‘Vrijheid in verbondenheid’. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, merkten we de afgelopen jaren door de coronamaatregelen. En helaas laat nu de oorlog in Oekraïne zien dat we vrede en vrijheid moeten koesteren.”

Nieuwleusen

In Nieuwleusen wordt medewerking verleend door het Veteranencontact Dalfsen, basisscholen, Zanggroep Out of the Blue o.l.v. Marion Mulders, Scouting Nieuwleusen, Muziekvereniging Music Ardore, organist Jan Sierink en de Grote Kerk. Wethouder André Schuurman is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.

Dalfsen

In Dalfsen wordt medewerking verleend door het Veteranencontact Dalfsen, basisscholen, Scouting Dalfsen, Echoes of the Heart, Muziekvereniging Excelsior Dalfsen, organist Gerrit Hoving en de Grote Kerk. Burgemeester Erica van Lente is namens het college samen met kinderburgemeester Myla Groenendijk aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Vanuit de Grote Kerk zullen de aanwezigen in een stille tocht lopen naar de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.