S.V. Nieuwleusen boekt eenvoudige zege in Lutten

0
13
S.V. Nieuwleusen boekt eenvoudige zege in Lutten

SLAGHAREN – Na een succesvol paasweekend trad S.V. Nieuwleusen zaterdag aan tegen middenmoter S.C. Lutten. De wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, eindigde in een simpele zege voor de Nieuwleusenaren. Na een 0-2 ruststand was het uiteindelijk een overtuigende  0-3 voor de ploeg van Jeroen Elzinga.

Op een zonnig sportpark De Kei, naast ponypark Slagharen, klinkt om half drie het eerste fluitsignaal. Na een korte periode van aftasten, is het Nieuwleusen dat al snel het initiatief pakt. Na een eerste doelpoging van Tom Vasse, die met zijn linker de bal overschiet, is het in de 10e minuut Leon de Raad die komt opstomen vanaf het middenveld. Met een eenvoudige kapbeweging stuurt hij zijn directe tegenstander de verkeerde kant op en schiet met zijn rechterbeen de bal keurig binnen. Het verdedigende tactische plan van Sander van Lustgraaf, hoofdtrainer van de thuisploeg, kan al snel de prullenbak in. Nieuwleusen blijft de bovenliggende partij in deze fase van de wedstrijd. Reinier Meijerink laat zijn klasse zien door met een sierlijke pirouette aanvoerder Ewout Spijker het bos in te sturen. Naast applaus van het publiek is ook Spijker vol lof en gul met schouderklopjes.

In de slotfase van de eerste helft is er voor het eerst sprake van wat druk op het doel van de gasten. Keeper Tim Hoogenkamp laat zien dat hij ook in deze wedstrijden alert is.

Nog voor rust brengt Nieuwleusen de marge op twee. Tom Vasse snijdt behendig de ‘zestienmeter’ binnen en wordt onreglementair gevloerd. De hier opvolgende strafschop is aan aanvoerder Reinier Meijerink wel besteed en is het 0-2.
Na rust probeert Lutten de aansluitingstreffer te forceren. Verder dan enkele halve kansen en een hartstochtelijke roep om een strafschop komt men echter niet. Het dreigt iets venijniger te worden, maar na ruim zestig minuten spelen gooit de topscorer Randy Vink de wedstrijd definitief in het slot, 0-3.

In de resterende speeltijd dringt Nieuwleusen niet echt meer aan en is de thuisploeg niet in staat er nog een echte wedstrijd van te maken. Kenmerkend voor de wedstrijd is het moment dat aanvoerder Spijker opnieuw laat zien en horen onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van zijn tegenstander. Na een mooie actie van Thomas Koobs spreekt hij verzuchtend uit wat al menig tegenstander dit seizoen al heeft gedacht…..’wat een handig kereltje’. Kortom, de handdoek wordt in de ring gegooid en de wedstrijd wordt plichtmatig uitgespeeld. Jille Brinksma en Bas Evenboer zijn nog dichtbij de 0-4, maar er wordt niet meer gescoord. De meegereisde supporters zijn vooral druk met het berekenen van de datum dat het kampioenschap officieel kan worden binnengehaald. Na de 0-0 van ‘concurrent’ ZZVV komt dat moment steeds dichterbij.

Zaterdag 30 april speelt Nieuwleusen thuis tegen CSVC uit Coevorden. De wedstrijd op sportpark ‘t Klaverblad begint om 14.30uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Niels Koets, Saake Malenstein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (72e Mark de Weerd)
Middenveld: Gerrit Zekveld (66e Ruben Brinkman) Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (66e Stijn Hoekstra)
Aanval: Bas Evenboer, Randy Vink (81e Jille Brinksma)

Scoreverloop

10e minuut 0-1 Leon de Raad
39e minuut 0-2 Reinier Meijerink (strafschop)
63e minuut 0-3 Randy Vink