NIEUWLEUSEN – In een enerverend duel met subtopper Oldemarkt trok een veerkrachtig USV voor het eerst dit kalenderjaar aan het langste eind (2-1). Stan Scholten werd de gevierde man of the match. Dankzij twee puntgave treffers van de middenvelder heeft USV weer aansluiting met de andere laagvliegers op de ranglijst.

USV begon goed aan de wedstrijd. Meteen nadat doelman Frank Kooiker in de weg lag bij de eerste kans van de gasten, had de vrijgespeelde Niels Kappert een geweldige mogelijkheid de score te openen. Oldemarkt keeper Albert de Hoop kreeg toch nog een hand tegen de inzet. USV bleef nog even aandringen, maar na een kwartier begonnen de gasten steeds nadrukkelijker de lakens uit te delen. Vooral Jorrid Minnema en Jesse Schokker zorgden voor veel dreiging. In de 20e minuut werd Minnema goed weggestoken en stond het 0-1. Daarna verzuimde Oldemarkt de wedstrijd voortijdig te beslissen. Eerst hield Frank Kooiker met weer een knappe redding zijn ploeg in de race. Even later was ook hij kansloos toen Oldemarkt na slordig balverlies een levensgrote kans kreeg. Het schot ging naast zodat een opgelucht USV opnieuw ontsnapte. In de 35e minuut kwam USV vrijwel uit het niets langszij. Een fijn aangesneden voorzet van Bas Chierandjoe landde op het hoofd van Stan Scholten. Zijn tegendraadse kopbal verdween fraai in de bovenhoek (1-1). Sein voor een opwindend slot van de eerste helft. Oldemarkt wilde alsnog met een voorsprong de rust in terwijl na een snelle counter de voorzet van Max Schaeffer onvoldoende precisie had om Ian Vlierman in stelling te brengen.

Direct na rust claimde USV een strafschop na een inzet van Ian Vlierman. Arbiter Beenker zag er geen hands in en liet doorspelen. Waarna Stan Scholten zomaar van dichtbij raak kon schieten (2-1). Daarna ging Oldemarkt vol op jacht naar de gelijkmaker. USV gokte op een counter. Zo was Thijmen Stegeman kansrijk maar zijn inzet verdween in het zijnet. Het duel werd spannender en hectischer. In de 72e minuut raakten de gasten Jesse Schokker kwijt met een rode kaart. De druk op de defensie van USV bleef onveranderd. USV probeerde er onderuit te spelen, maar moest heel lang wachten op het verlossende eindsignaal. Terwijl de klok maar doortikte moest het meest besproken moment van de middag nog komen. In minuut 90+12 mocht Oldemarkt nog een keer een vrije trap nemen. De voorzet bereikte Wilco Tammens die in alle drukte voor het USV-doel met het allerlaatste balcontact van de wedstrijd de gelijkmaker over de lijn werkte. Wel of niet na een overtreding? Dat was de grote vraag. Na veel protesten, oponthoud, en discussie werd de treffer geannuleerd. Zo bleef USV eindelijk weer eens aan de goede kant van de score en gaat komende zondag in en tegen Ruinen proberen hier een vervolg aan te geven.