S.V. Nieuwleusen dendert door tegen machteloos CSVC

0
18
S.V. Nieuwleusen dendert door tegen machteloos CSVC

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 30 april ontving S.V. Nieuwleusen op het Klaverblad CSVC uit Coevorden. Ondanks dat het niet allemaal vanzelf liep werd er toch een ruime overwinning geboekt, 4-0.

S.V. Nieuwleusen speelde in een iets gewijzigde opstelling dan normaal. Vanwege het ontbreken van Roy Bollemaat, mocht Kris Tinholt centraal achterin plaatsnemen naast Saake Malestein. Die twee hoefden niet aan elkaar te wennen maar waar iedereen wel aan moest wennen, was het stroeve veld. De bal leek aan het veld te plakken en daar hadden de meeste spelers het in het begin lastig mee. De wedstrijd kwam hierdoor niet lekker op gang en kwam het voetbal vandaag niet ten goede. Het grootste gevaar kwam in de eerste helft dan ook voornamelijk uit standaard spelsituaties. Randy Vink was in de 10e minuut dicht bij een doelpunt. Uit een vrije trap miste hij net de kracht om de kopbal strak tussen de palen te krijgen. Pas in de 23e minuut werd er een beetje gevaar gesticht en was het Thomas Koobs die vanaf rechts de bal laag voor kon zetten en Gerrit Zekveld op de rand van het strafschopgebied wist te bereiken. Die schoot beheerst binnen in de rechterhoek.

Hierna komt de wedstrijd wat meer op gang maar echt grote kansen blijven uit. S.V. Nieuwleusen blijft de aanval zoeken maar blijft het lastig vinden om de doorgang naar het doel van de CSVC te vinden. Hieruit volgen nog wel kansjes maar keeper Rogier Assen is alert op schoten van Randy en Thomas. Het publiek veerde nog wel even op van de stoel toen Randy na een snelle uitbraak overduidelijk werd gevloerd in het strafschopgebied maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Heijmeriks wuifde een strafschop weg.

Ook de tweede helft begint wat tam en het niveau van het spel zakt zelfs nog wat verder weg. Er komen af en toe wel kansjes maar het wordt niet echt gevaarlijk. Wat wel goed loopt is het heroveren van de bal bij balverlies. Dit doet S.V. Nieuwleusen erg goed en geeft mooi het collectief van dit team weer. In de 68e minuut kan er voor de tweede keer gejuicht worden. Kris levert een prachtige crosspass af die Niels Koets bereikt die de bal panklaar legt op het hoofd van Bas Evenboer. Bas kan  de bal voor een leeg doel inkoppen. Binnen een minuut heeft S.V. Nieuwleusen alweer het net gevonden want Reinier Meijerink krult een vrije trap op het hoofd van Thomas Koobs die beheerst naar de hoek kopt, 3-0.

Inmiddels heeft S.V. Nieuwleusen vers bloed in het veld gebracht met Jille Brinksma en Stijn Hoekstra die de verdediging van CSVC mooi zoet weten te houden. CSVC moet zich nog steeds beperken tot verdedigen en is de hele wedstrijd al niet bij machte om aanvallend serieus gevaarlijk te worden. S.V. Nieuwleusen komt zelden in de problemen en kan nu lekker vrijuit aanvallen. De backs blijven opkomen en krijgen hier ook alle ruimte voor. Het mooiste doelpunt van de dag komt op naam van Randy. Hij wordt vanaf links goed laag aangespeeld door Jille waarna Randy prachtig wegdraait van zijn tegenstander en de keeper kansloos laat met een strak schot laag links in de hoek. Met deze 4-0 overwinning behoudt S.V. Nieuwleusen haar comfortabele voorsprong van 15 punten op ZZVV in de 3e klasse D en 15 wedstrijden op rij inmiddels gewonnen. Een prachtig clubrecord.

De volgende wedstrijd van S.V. Nieuwleusen is op 7 mei 2022 in Ommen om 14:30 uur tegen FC Ommen op Sportpark Westbroek.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Niels Koets, Saake Malestein, Kris Tinholt, Leon de Raad (76e Mark de Weerd)
Middenveld: Gerrit Zekveld (76e Ruben Brinkman) Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (70e Stijn Hoekstra)
Aanval: Bas Evenboer (70e Jille Brinksma), Randy Vink

Scoreverloop

23’: 1-0 Gerrit Zekveld
68’: 2-0 Bas Evenboer
69’: 3-0 Thomas Koobs
84’: 4-0 Randy Vink

Pupillen van de week

Noa Herssevoort en Elin Timmer. Noa voetbalt is spits van JO13-1JM en Elin speelt op het middenveld van JO12-2JM.