S.V. Nieuwleusen wint ook op sportpark Westbroek van FC Ommen

0
8
S.V. Nieuwleusen wint ook op sportpark Westbroek van FC Ommen

OMMEN – Zaterdag 7 mei troffen FC Ommen en S.V. Nieuwleusen elkaar binnen een maand voor de tweede keer. Na een 3-0 thuiswinst op paasmaandag 18 april pakte S.V. Nieuwleusen ook in Ommen de winst met 0-2. Randy Vink was met twee doelpunten het goudhaantje.

De ploeg van trainer Jeroen Elzinga zette FC Ommen direct onder druk. FC Ommen speelde teruggetrokken en trainer Heskamp was blijkbaar nog onder de indruk van de tegenstander na de uitwedstrijd in Nieuwleusen. Routinier Tip, met zijn 38 jaar, werd opgeofferd om de 19 jarige Thomas Koobs de gehele wedstrijd te volgen. Nadat Saake Malestein uit een corner over kopte strandde in de 13e minuut een afstandsschot, vanaf 25 meter, van aanvoerder Reinier Meijerink op de lat. Spits Randy Vink was er als de kippen bij en kopte de 0-1 binnen. S.V. Nieuwleusen werd hierna wat slordig in de verdediging. FC Ommen spits Rik-Jan de Groot kwam na balverlies 1 op 1 met doelman Tim Hoogenkamp. Tim redde op een geweldige manier met zijn voet en hield de spits hiermee van zijn 100ste doelpunt af. In de 33ste minuut was het weer raak voor S.V. Nieuwleusen. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Tom Vasse. Tom gaf de bal door aan Thomas Koobs, die keurig voorzette. Randy Vink schoot de bal bij de 1e paal achter de kansloze doelman Stefan Kortman. Na wat counterkansen van FC Ommen ging men de rust in met een 0-2 voorsprong voor S.V. Nieuwleusen.

De tweede helft was achteraf gezien een formaliteit. S.V. Nieuwleusen hoefde niet meer zo nodig en FC Ommen kon niet beter. Al moet gezegd worden dat FC Ommen nog een keer gevaarlijk op de paal schoot. Ook S.V. Nieuwleusen kreeg nog enkele kleine kansjes. Na negentig minuten floot scheidsrechter Niels Mulder af en gingen de supporters van S.V. Nieuwleusen tevreden naar huis. Dit wel met een gevoel dat de wedstrijd een beetje uitging als een nachtkaars, maar de drie punten waren weer binnen.

A.s. dinsdag 10 mei om 19.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen in Balkbrug tegen VV Avereest. S.V. Nieuwleusen heeft nog 1 punt nodig voor het kampioenschap. FC Ommen zal via de nacompetitie moeten proberen promotie af te dwingen.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel:          Tim Hoogenkamp
Verdediging: Niels Koets (45 min. Ruben Brinkman) Roy Bollemaat, Saake Malestein,  (63e Mark de Weerd)
Middenveld: Gerrit Zekveld (71e Stijn Hoekstra) Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (85e Kris Tinholt)
Aanval:       Bas Evenboer (71e Jille Brinksma), Randy Vink

Scoreverloop

13de    : 0-1 Randy Vink
33ste   : 0-2 Randy Vink