S.V. Nieuwleusen zet kroon schitterend seizoen

0
18
S.V. Nieuwleusen zet kroon schitterend seizoen

BALKBRUG – Een prachtige sfeer voltrok zich dinsdagavond 10 mei 2022 op sportpark De Balk in Balkbrug. Met de bus of op de fiets, Nieuwleusen liep leeg om in Balkbrug bij de kampioenswedstrijd te zijn. VV Avereest werd met 1-3 verslagen en dus kampioen in de derde klasse D Noord.

Na een prachtige opkomst met vuurwerk, oranje rookbommen en tromgeroffel, lieten S.V. Nieuwleusen zien waarom het vandaag kampioen kon worden. Geen verrassingen in de opstelling, er moest wel rekening gehouden worden met het lange en droge gras.

Aan het begin van de wedstrijd is het nog een beetje aftasten maar S.V. Nieuwleusen laat wel zien dat het meer wil dan alleen het benodigde ene punt. Na een minuut of tien komt de wedstrijd een beetje los en ontstaan er wat kansjes. Vanuit de scrimmage in het strafschopgebied van VV Avereest wordt het doel drie keer gezocht maar alle keren zit er een been tussen van een fanatieke verdediger. Grote kansen zijn er nog niet. Reinier Meijerink weet Randy Vink vrij te spelen maar weer zit er een verdedigend been tussen. Halverwege de eerste helft is het Bas Evenboer die met een schouderworp gevloerd wordt in het strafschopgebied maar scheidsrechter Yankeng Dassi wuift een penalty weg. In de 29e minuut komt dan toch de bevrijdende goal wanneer Saake Malestein de corner van Thomas Koobs perfect doorkopt en Randy Vink binnen kan koppen. Het laatste gevaar in de eerste  helft komt van de uitstekend spelende Reinier. Hij speelt knap zijn man uit op rand zestien maar weer is het een verdediger van VV Avereest die goed wegkomt na een duidelijke overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter wil er wederom niet aan.

De tweede helft is nog maar net begonnen of Bas kan een te korte terugspeelbal onderscheppen maar komt net te kort om echt gevaarlijk te worden. S.V. Nieuwleusen lijkt daarna iets in te zakken waardoor Avereest wat meer aan voetballen toekomt. In de 55e minuut is het Nick Oosterveen die de spanning weer terugbrengt in de wedstrijd. Hij neemt een goede voorzet vanaf rechts van Jurgen Visscher goed aan en schiet beheerst in het dak van het doel, 1-1. Twee minuten later is het echter S.V. Nieuwleusen dat weer op voorsprong komt. Thomas legt de bal vanaf rechts prachtig op het hoofd van Roy Bollemaat die keihard via onderkant lat binnenkopt, 1-2. Even wordt het publiek stil als de grensrechter met zijn vlag omhoog blijft staan maar de scheidsrechter keurt de goal toch goed. Vanaf dat moment gaat VV Avereest wat meer ruimte weggeven en na het inbrengen van de snelle Jille Brinksma voor de moegestreden Randy Vink, blijft S.V. Nieuwleusen gevaarlijk in de omschakeling.

De bij vlagen ongrijpbare Thomas Koobs gooit er nog paar heerlijke acties uit maar weet steeds net niet een medespeler te bereiken. Tien  minuten voor tijd is het, de prima ingevallen, Jille die op rechts zijn tegenstander te snel af is en goed naar binnen trekt. Met een vlammend schot met links treft hij helaas vol de paal. Jille staat echter wel aan de basis van de 1-3. In de 88e minuut draait hij prachtig weg bij zijn tegenstander en legt de bal panklaar neer voor Stijn Hoekstra die vrij voor de keeper niet twijfelt en binnen schiet. Gefeliciteerd mannen, het kampioenschap is binnen en dik verdiend! A.s. zaterdag 14 mei speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen FC Klazienaveen. Daarna volgt de rondrit met een cabriobus en ’s avonds het kampioensfeest.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Niels Koets, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (76e Mark de Weerd)
Middenveld: Gerrit Zekveld (76e Ruben Brinkman), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (76e Stijn Hoekstra)
Aanval: Bas Evenboer, Randy Vink (63e Jille Brinksma)

Scoreverloop

29’: 0-1 Randy Vink
55’: 1-1 Nick Oosterveen
57’: 1-2 Roy Bollemaat
88’: 1-3 Stijn Hoekstra