Ook F.C. Klazienaveen aan de kampioenskar gebonden

0
15
Ook F.C. Klazienaveen aan de kampioenskar gebonden

NIEUWLEUSEN – Onder stralende omstandigheden werd afgelopen zaterdag op sportpark ’t klaverblad het kampioenschap van S.V. Nieuwleusen gevierd. Het vele publiek en de uitgenodigde sponsors werden tijdens het vieren van het kampioenschap onderbroken door de competitiewedstrijd tegen F.C. Klazienaveen. Voordat de competitie begon werd F.C. Klazienaveen getipt (ook door hunzelf) als een serieuze kampioenskandidaat mede doordat er van her en der spelers naar toe gingen. Geen woorden maar daden zullen we maar zeggen want ook F.C. Klazienaveen werd met een nederlaag naar huis gestuurd door de kampioensploeg uit Nieuwleusen.

De eerste helft liet zien dat de uit ploeg fysiek het duel niet schuwde en scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart had zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leidden, mede doordat trainer Patrick Beek het ook nodig vond om met woord en gebaar een duit in het zakje te doen. Maar gelukkig voor S.V. Nieuwleusen was het spits Randy Vink die in de 26e minuut de bal tegen de touwen joeg en het thuispubliek liet juichen. Opmerkelijk feit was nog dat assistent-scheidsrechter Ronny Klosse een spierblessure opliep maar zijn rol werd vlekkeloos ingevuld door allround verzorger Gerrit Krul. Direct na de rust kwam F.C. Klazienaveen verrassend uit de startblokken via Jesse Habing die de bal netjes in het doel tikte na een aanval via de linkerkant. Maar lang konden de mannen uit Klazienaveen niet genieten van de gelijkmaker doordat vier minuten later keeper Lennon Ebeltjes de vrije trap van Reinier Meijerink niet onder controle kon houden en Bas Evenboer er als de kippen bij was om S.V. Nieuwleusen weer op voorsprong te zetten. Tien minuten later was de strijd gestreden toen Randy Vink simpel de 3-1 binnen kon tikken na een aanval wederom via Reinier en Bas. In de stand kwam verder geen verandering ondanks een aantal frisse wissels die trainer Jeroen Elzinga wederom invoerde. Na de officiële uitreiking van de medailles, oorkonde en kampioenschaal door de heer Bé Veen namens de KNVB en voorzitter Erwin van Leussen aan aanvoerder Reinier Meijerink werd er tot in de late uurtjes heerlijk gefeest op sportpark t’ klaverblad. Volgende week wacht om 14.30 de uitwedstrijd tegen V.V. Hollandscheveld. Pupillen van de week waren deze week de talentvolle JO12-1JM spelers Bas Velthuis en Owen Talen.

Doel: Tim Hoogenkamp
Achterhoede: Niels Koets (86e minuut Kris Tinholt) – Roy Bollemaat – Saake Malestijn – Leon de Raad (60e minuut Mark de Weerd)
Middenveld: Tom Vasse – Gerrit Zekveld (60e minuut Ruben Brinkman) – Reinier Meijerink – Thomas Koobs
Voorhoede: Randy Vink – Bas Evenboer (60e minuut Stijn Hoekstra)

Scoreverloop:

26e minuut 1-0 Randy Vink
46e minuut 1-1 Jesse Habing
49e minuut 2-1 Bas Evenboer
59e minuut 3-1 Randy Vink