USV in zeer zwaar weer

0
21
USV in zeer zwaar weer

NOORDWOLDE – Door de nederlaag bij directe concurrent Olyphia komt voor USV de status van 3e klasser steeds verder in gevaar.        

Vanaf de aftrap pakte de thuisploeg het initiatief. Al in de 4e minuut moest doelman Frank Kooiker zijn doel uit om in te grijpen bij een gevaarlijke aanval. USV verloor in die beginfase overal op het veld de persoonlijke duels. En riep daardoor de problemen op zich af.

Na 11 minuten was balverlies op het middenveld de inleiding voor de 1-0. Met een mooie crosspass werd op rechts Kevin de Jong aan het werk gezet. Die stoomde op en klopte de uitgekomen Frank Kooiker met een fraai boogje in de verre hoek (1-0). Na de drinkpauze halverwege de eerste helft, kreeg USV ineens 3 riante mogelijkheden om de achterstand te repareren. Eerst via Ian Vlierman die zomaar vrije doorgang kreeg van alles en iedereen. Met enig geluk wist doelman Leon Knol de doelpoging tot corner te verwerken. In de 33e minuut kwam USV wat goedkoop aan een penalty. Thijmen Stegeman werd net binnen de zestien aangetikt. Na de midweekse misser van Frank Kuiper tegen Oranje Zwart, was de onvermoeibare pendelaar zelf aan de beurt om het klusje te klaren, maar mikte naast de verkeerde kant van de paal. Passend bij een ploeg die op zoek is naar weggeëbd vertrouwen en een sprankje geluk. Zie nogmaals Ian Vlierman. De spits had  USV voor rust alsnog langszij kunnen brengen. Opnieuw stond hij oog in oog met Leon Knol, maar opnieuw kwam de doelman als overwinnaar uit het duel.

Ook na rust bleven beide ploegen een soort van flipperkastvoetbal spelen. Op de door de zon volledig verdorde grasmat, was het spelen van de bal naar de goede kleur een grote opgave. Eigenlijk slaagde niemand erin een kans bij elkaar te spelen. Wel waren er in de slotfase nog twee rode kaarten toen Roy Schulting en Stan Scholten het met elkaar aan de stok kregen. Olyphia had daar maling aan. De Friezen staan na de zwaarbevochten zege zelfs boven de zorgelijke streep. USV sluit de rij, het is nog niet over, maar intussen wel 5 voor 12.

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Trinitas op het programma. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. ’s Morgens om 11.00 uur begint USV 2 aan de kampioenswedstrijd tegen de nog enig overgebleven concurrent Pesse 2. Een puntje volstaat voor de bloemen. En over een feestje gesproken: na afloop van de wedstrijd van USV 1 is hoe dan ook het podium voor zanger Marco ten Kate.