DALFSEN – De vooraankondiging van “”Muziek in de tuinen gemeente Dalfsen” heeft al veel reacties opgeleverd. “Wij zijn dan ook heel tevreden over het aantal aanmeldingen van tuinen en muzikanten. Het kan een evenement worden dat in een behoefte voorziet, laagdrempelig muziek maken voor een kleine groep mensen in een mooie omgeving”, aldus Anton Klein-Willink één van de organisatoren van dit nieuwe evenement op zondagmiddag 4 september. Samen met Henri Grootenhuis, Fred Droog en Evert Jan Pasman proberen ze dit evenement in de hele gemeente op de kaart te zetten. “We zijn nog wel op zoek naar wat extra mensen die mee willen helpen organiseren. Ook een paar sponsoren om onze opstartkosten te dragen zijn meer dan welkom”.

    Door een eigen route te bepalen kunnen bezoekers maximaal drie optredens bijwonen. De muzikanten treden drie keer op in “hun” tuin, Elk optreden duurt drie kwartier. Tussen de optredens zit een pauze van 30 minuten. Bezoekers kunnen zich dan verplaatsen naar een andere muzikale tuin. Om de afstanden tussen de tuinen voor bezoekers niet te lang te maken zijn we nog op zoek naar een paar tuinen in of rond Lemelerveld en Nieuwleusen.

    We willen graag lokaal muzikaal talent een kans geven om in een gezellige ambiance op te kunnen treden. We hebben voor elke tuin wel een muzikant, een kleine tuin voor een singer/songwriter of een grote tuin voor een koor. Er is een grote variëteit in muziek en tuinen. Inwoners die hun tuin of erf beschikbaar willen stellen kunnen zich aanmelden bij [email protected]. Mochten er nog muzikanten zijn die mee willen doen, het liefst akoestisch, dan kunnen ze zich ook nog aanmelden. Graag voor 22 mei daar er op 24 mei een avond georganiseerd wordt voor tuineigenaren en muzikanten.

    Vanaf 1 juni komt alle informatie over bands en tuinen op de website www.muziektuindalfsen.nl en facebookpagina: muziektuindalfsen

    Share.